Iratkozzon fel hírlevelünkre

A Magyar Kultúra Diáknagykövete

2015. január 26.
Londoni Magyar Kulturális Központ

Szabadhegy Péter londoni magyar nagykövet és Dr. Pászthy Beata igazgató ünnepélyes keretek között kinevezte 
a Magyar Kultúra Diáknagykövetét

A Londoni Magyar Kulturális Központ kihirdette legújabb pályázatának, a Magyar Kultúra Diáknagykövete c. projektjének győzteseit 2015. január 26-án. Az átadó ünnepségen az egybegyűlteket Dr. Pászthy Beata igazgató asszony köszöntötte, majd Kelemen Nóra, a cím egyik nyertese prezentálta diáknagyköveti programját. Ezt követően Szabadhegy Péter londoni magyar nagykövet foglalta össze a nagyköveti feladat legfontosabb pontjait, majd Dr. Pászthy Beata igazgató asszonnyal együtt átadták a nyertes pályázónak járó elismerő oklevelet és vándorkitűzőt. A pályázat másik nyertese Kendernay Márk sajnos nem tudott részt venni az átadáson, így kinevezésére február 4-én került sor.
Az ünnepélyes kinevezésen részt vettek a legkiemelkedőbb londoni egyetemeken működő magyar society-k (University College London, London School of Economics, Imperial College, King's College, School of Oriental and African Studies) vezetői és tagjai, akikkel a Londoni Magyar Kulturális Központ együttműködésben áll. Az újdonsült nagykövetek feburár elején kezdik meg munkájukat.

A pályázat kiírására szeptemberben került sor, a beadási határidő 2014. november 28. volt. A Londoni Magyar Kulturális Központ olyan magyar vagy külföldi diákok jelentkezését várta, akik érdeklődnek a kulturális diplomácia iránt, szívesen hozzájárulnának a Kulturális Központ munkájához, illetve saját kezdeményezéseikkel is szívesen támogatnák a magyar kultúra ügyét. A projekt alapötletét Halas Dominika, az Intézet egyik gyakornoka, az Antall József Tudásközpont munkatársa fogalmazta meg. A pályázat szerint önéletrajzot, motivációs levelet, valamint egy a nagyköveti tevékenységre vonatkozó akciótervet várt az Intézet a jelentkezőktől.

A kiírásra számos pályázat érkezett, amelyből a legjobb három pályázót jutott be a második, szóbeli fordulóra. A szóbeli forduló eredményeként két hallgató került kiválasztásra, akik mind az írásbeli, mind pedig a szóbeli fordulón kimagasló teljesítményt nyújtottak. A pályázat nyertesei végül Kelemen Nóra a University of Glasgow hallgatója, valamint Kendernay Márk a University of Bath hallgatója lett. A zsűri tagjai: Dr. Pászthy Beata intézetigazgató, Végh Gyöngyi programtervezési és kommunikációs vezető, valamint a zsűri elnöke, Révész Barbara a projekt vezetője voltak.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség