Iratkozzon fel hírlevelünkre

Donau Lounge a Bécsi Könyvhéten

 

DONAU LOUNGE
Irodalom és kultúra a Duna-térség országaiból


November 12-15.
Messe Wien, Halle D (Bécs 2., Trabrennstraße 5)

 

A DONAU LOUNGE keretében immár negyedik alkalommal ismerkedhet a bécsi közönség a Duna-régió íróival, a legújabb műveikkel és a Dunához kapcsolódó aktuális témákkal a BUCH WIEN nemzetközi könyvvásáron. A DONAU LOUNGE a vásáron saját standdal jelentkezik, ahol a programok túlnyomó része is zajlik, és ahol 14 Duna-menti ország meghívott vendégei lesznek jelen. A tartalom és az arculat ugyanazt a célt szolgálja: Legyen több párbeszéd, több tolerancia és nagyobb megértés a Duna-térségben – méghozzá a kultúra segítségével!

 Időközben a DONAU LOUNGE a Duna-régió egyik kulturális védjegyévé nőtte ki magát: 2015-ben a bukaresti Bookfest (RO) és a budapesti könyvhét vendégeként szerepelt, a korábbi évek állomásai között pedig megtalálható a Lembergben (UA) megrendezett nemzetközi könyvfórum, valamint Marosvásárhely (RO) is.
Idén a bécsi színpadon 14 Duna-menti országból mintegy 50 meghívott vendég fordul meg, és a felolvasások mellett több, aktuális kérdéseket feszegető pódiumbeszélgetés is színesíti a Donau Lounge programját, így például a „Szélsőségek Európája – Ad-e választ a Duna-térség?” c. pódium, valamint a Lichtungen c. irodalmi folyóirat aktuális számának bemutatásához kapcsólódó beszélgetés.

A magyar irodalmi és szellemi életet Dragomán György, Gárdos Péter, Kiss Noémi, Ungváry Krisztián és Szilasi László képviselik majd.

A DONAU LOUNGE programját az EU Duna Régió Stratégiájával összhangban a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs, valamint a Danube Cultural Cluster készítette.

 

Donau Lounge2015 Bild1  Donau Lounge2015 Bild2

Fotó: Bardossy László

 

A Donau Lounge idén a Lesefestwoche irodalmi fesztiválon is képviselteti magát: 

• November 10., 19 órakor
Österreichische Gesellschaft für Literatur (Bécs 1., Herrengasse 5)
„Rongyos ékszerdoboz – Utazások keleten“. A mű szerzőjével, Kiss Noémivel (HU) Martin Pollack (AT) beszélget. Felolvas: Zádor Éva (HU)

• November 12., 19 órakor
Literaturhaus (Bécs 7., Zieglergasse 26A, Abendeingang)
Dragomán György (HU): „Máglya” – felolvasás és beszélgetés.
Moderál: Gabriele Madeja (AT)

DonauLoungeExtrablatt2015Programm 

A Danube Cultural Cluster, Balassi Intézet, Publishing Hungary, NKA, Collegium Hungaricum Bécs és a BUCH WIEN közös rendezvénye, a Vertret. der Europ. Kommission Wien, az Europäisches Parlament, a Bundesministerium für Europa, az Integration und Äusseres, a Bundeskanzleramt, az ARGE Donauländer, a Land Niederösterreich – Abteilung für Kunst und Kultur, a TRADUKI, a KulturKontakt Austria, a Lichtungen, az EUNIC Austria, a bécsi Román Kulturális Intézet, a bécsi Szlovák Kulturális Intézet, a bécsi Cheh Centrum, a bécsi Bolgár Kulturális Intézet - Haus Wittgenstein, a bécsi Szlovén Kulturális és Információs Központ (SKICA), a Horvát Köztársaság Nagykövetsége, a Literárne Informačné Centrum, az Österreichische Gesellschaft für Literatur, a Literaturhaus Wien, az Universität Wien – EVSL/Finnougristik, az Institut für den Donauraum und Mitteleuropa (IDM), a Weingut Hummel és számos kiadók támogatásával.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események