Iratkozzon fel hírlevelünkre

Londoni Magyar Szakkollégium

2014. szeptember 24. szerda, 19 óra
Londoni Magyar Kulturális Központ
10 Maiden Lane, London WC2E 7NA

ELŐADÁS

'Brit bankár-szellem magyar szívvel párosul' - hindi nyelven szólva: 'satsang', azaz a jó tulajdonságok szerencsés találkozása

Vendégelőadóink:
Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete valamint
William de Gelsey, az UniCredit CAIB Securities elnöki tanácsadója, továbbá a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyártó cég igazgatóságának elnöke

A Londoni Magyar Kulturális Központ a Külföldi Magyar Diákok Szövetségével (KÜMA), illetve az UCL Magyar Társaságával, a King's Hungarian Society-vel, a SOAS Hungarian Society-vel, az LSE Hungarian Society-vel, valamint, az Imperial Hungarian Society-vel együttműködésben közös programsorozatot indított Londoni Magyar Szakkollégium néven 2014-ben. A Szakkollégium küldetétse, hogy olyan neves előadókat hívjon meg, akiknek sikeres életpályájából inspirációt nyer az ifjúság és példaképként állíthatók a fiatalabb generációk számára.

A most soron következő előadás az alábbi témákat járja körbe:
· A hosszú, aktív élet iskolája: Elég-e a 'megvilágosodáshoz' a sikeres karrier?
· Egy karrier folyamatos őrbástyái : örökség, tudás, hit, hűség
· Ész és Szív: az ésszerű életvezetés és az állhatatos törekvés – 'az élet vegykamrája'
· Ész és Szív: személyi integritás megőrzése – filantrópia és felelősségvállalás
· Mik a kimeríthetetlen forrásai a sikeres életnek?

William de Gelsey, az UniCredit CAIB Securities elnöki tanácsadója, továbbá a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyártó cég igazgatóságának elnöke. William de Gelsey 1921-ben született magyar-brit közgazdász, Henry de Gelsey báró és Marguerite de Gelsey báróné gyermeke. A budapesti Királyi Egyetemi Katolikus Gimnáziumban tanult, majd apja nyomdokain haladva a cambridge-i Trinity College-ban szerzett természettudományi mester fokozatot, majd az Imperial Chemical Industries cégnél szerzett szakmai gyakorlatot. William de Gelsey 1960-ban fordult a befektetési banki tevékenység felé. Előbb a Hill Samuel & Co ügyvezető igazgatója lett, később az Orion Royal Bank nevű jelentős nemzetközi konzorciális (NatWest/Chase/WestLB/Royal Bank of Canada/Credito Italiano/Mitsubishi Tr) befektetési bank ügyvezető igazgatója, majd elnökhelyettese. 1988-ban költözött Bécsbe, ahol a mai UniCredit Bank (korábbi Creditanstalt) tanácsadója lett. A Richter Gedeon privatizációjának tanácsadója volt, és a privatizációt követően, 1995-ben a Richter igazgatósági tagjának választották. Négy évvel később az igazgatóság elnöke lett, mely posztot azóta is őrzi.

Szabadhegy Péter Magyarország londoni nagykövetének felmenői között számos előd szolgálta az országot. Családja nemesi címét 1686-ban Szabadhegy János érdemelte ki a törökök ellen vívott hősi küzdelmeinek jutalmául. Szabadhegy Péter szülei 1956-ban emigráltak Magyarországról, New Yorkban találkoztak és kötöttek házasságot. A nagykövet summa cum laude végezte tanulmányait a New York-i Állami Egyetemen, mesterképzést a Londoni Gazdasági Egyetemen (LSE) végezte, majd három évet tanult a Chichago-i Egyetemen. Több szervezetnek is tagja volt az elmúlt évtizedben, ilyen például a Helikon könyvkiadó, a Heti Válasz magazin, a Borbarát bormagazin, a Vendegvaro.hu turizmus-portál, vagy a Move & Walk szervezet, ami konduktív oktató programot kínál fogyatékkal élő személyek számára. Szabadhegy Péter öt évet töltött a Chemical Banknál New Yorkban, ahol kockázatelemzőként dolgozott. 1991-ben kezdett el dolgozni a Deloitte & Touch-nál, ahol neki köszönhetően épült fel a magyar bankszektorra fókuszáló tanácsadói részleg. 2012-ben kezdett dolgozni a Budapesti Városüzemeltetési Központnál. A Máltai Szeretetszolgálatnak jelenleg is az egyik kommunikációs vezetője Magyarországon. Elnökségi tag a Fullbright Bizottságnál, tagja a Rotary International-nek, melynek 2007-2008-ban elnöke volt, és alapító tagja a Family Business Network-Hungary-nek. Diplomáciai tapasztalatait a Máltai Lovagrend aktív tagjaként szerezte.

A Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete (KÜMA), ahogy a nevéből is következik, a külföldi továbbtanulással foglalkozik. Ennek fényében segíteni szeretne az otthon tanuló diáktársaknak, hogy külföldi tapasztalatokhoz juthassanak, de legalább ilyen fontosnak tartja elősegíteni a kint végzettek visszailleszkedését a magyar munkaerőpiacra. Mindezek mellett pedig missziónak tekinti Magyarország képviselését külföldön. Az Egyesület ötlete 2012 kora tavaszán született, két Londonban tanuló magyar egyetemista segítségével. A megalakulás a Krétakör által kiírt pályázatnak köszönhetően történt, melynek végén a zsűri a KÜMA-nak ítélte az 5000 eurós fődíjat.

Az UCLU Hungarian Society egy 2014 januárjában, a University College London diákönkormányzatának társult szerveként alakult diáktársaság; melynek célja a magyar kulturális, tudományos és gazdasági eredmények megismertetése az egyetem diákságával. A Society jelenleg körülbelül ötven főt számlál, tevékenységei három kategóriára bomlanak: akadémiai, karrier, illetve társasági események szervezésére. Akadémiai eseményeink keretében a Society az egyetem falain belülről és kívülről hív meg olyan inspiráló tudósokat, vállalkozókat, előadókat, akik valamilyen módon kötődnek Magyarországhoz. Karriereseményeinek keretében a közép-európai régióban érdekeltségekkel rendelkező cégekkel együttműködve szerveznek olyan eseményeket, ahol azok megismerhetik az egyetem diákságát és a bennük rejlő potenciált. Társasági eseményeinek keretében pedig az év teljes időtartama alatt biztosítanak változatos kikapcsolódási lehetőséget a tagok számára. A Society számára különösen fontos a más külföldi egyetemek magyar diákságával való kapcsolattartás, így többek között az LSE, a King's College, az Imperial College és a SOAS magyar diáktársaságaival is szoros munkakapcsolatot tart fenn.

A belépés ingyenes. Előzetes helyfoglalás a 020 7240 8448 telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehetséges. Kövesse eseményünket a Facebook-oldalunkon is!

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
22
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség