Iratkozzon fel hírlevelünkre

A BALASSI INTÉZETBEN ÜLÉSEZETT A EUNIC

 

 

20 ORSZÁG RÉSZVÉTELÉVEL MEGTARTOTTA IDEI ELSŐ ÜLÉSÉT A EUNIC A BALASSI INTÉZET BUDAPESTI KÖZPONTJÁBAN

 

2015. január 29-én, 10:00–kor első alkalommal ülésezett a EUNIC magyarországi szervezete a Balassi Intézetben. A találkozón az Európai Unió 20 országából kulturális intézményvezetők, illetve kulturális szakdiplomaták vettek részt. Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében hangsúlyozta, hogy Balassi Intézet továbbra is stratégia partnerként tekint az Európai Uniós Nemzeti Kulturális Intézetek Egyesületére (EUNIC), a szoros együttműködés mindkét fél közös érdeke.


A találkozó első felében hazai kulturális kezdeményezések meghívott képviselői mutatták be projektjeiket a klaszter tagjainak. A Dunapart projekt, az Európai Novella Találkozó, illetve Fischer Iván Lakásszínházának bemutatóját komoly érdeklődés övezte. Az ülés folytatásában javaslat készült a szervezet idei költségvetésére, illetve a tagok megállapodtak abban, hogy a 2015-ös évben a Fashionart.eu, illetve a korábbi években nagy sikert aratott Európai Nyelvi Koktél Bár projekteket javasolják közös megvalósításra. Döntés a következő taggyűlésen várható, amely 2015. március 12-én a budapesti Lengyel Intézetben lesz.


Végezetül a Balassi Intézet galériájában tárlatvezetés zárta a találkozót, ahol az intézményvezetők Szőnyi István, a XX. századi magyar festészet egyik legjelentősebb művészének életművéből közel 40 alkotást nézhettek meg. A EUNIC az Európai Unio nemzeti kulturális intézeteit tömörítő szervezet, küldetése a nemzetek közötti kulturális párbeszéd erősítése a közösen létrehozott művészeti és egyéb programokon keresztül. A EUNIC magyarországi szervezetében hazánkat a Balassi Intézet képviseli. A magyar klaszter jelenlegi elnöke: Jutta Gehrig (Goethe Intézet), első alelnöke Katarzyna Sitko (Lengyel Intézet) és Sánchez-Cascado Nogales Rosa María (Cervantes Intézet).

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események