Iratkozzon fel hírlevelünkre

A vonal művésze - Simon András

 

Herz

Foto: András Simon

 


Simon András grafikáiból nyílik kiállítás 2014. április 9-én a Collegium Hungaricum Bécs Balaton szalonjában. 

 

Lélektől lélekig egy vonallal. Hangok nélkül, csupán a papíron hagyott jel lendületes ívével, finom rezdüléseivel szólít meg bennünket Simon András művészete. Rajzai szeretetből és szeretettel készülnek és jutnak el a címzetthez, a nézőhöz. Nem kell műértőnek lenni, nem kell semmiféle művészettörténeti előtanulmány ahhoz, hogy megértsék és megérezzék, miről mesélnek, mit is sugallnak a képek, hiszen Simon András grafikái közvetlenül a nézőkhöz szólnak.

 

Egyszerű, már-már puritán megfogalmazásban a grafika legnemesebb hagyományait képviseli, és a műfajt szinte eszköztelenné redukálva, megújítja azt. Isten adta tehetséggel, néhány vonallal, pár alakkal, egyetlen szál papírral és tollal képes kifejezni egész sorstragédiákat, életeket és lelkületeket. Ezért valódi művész.

 

Simon András egyvonalas képeivel elérte azt, amire mindig is vágyott: keze alatt megszületett a csoda. A gondolat, az érzelem, a kimondhatatlan szó vagy hang képi megfogalmazása, kifejezése és közvetítése. Hangtalan jelek a sima papíron. Beszédes jelek a fejben, szívben és lélekben azoknak, akik nyitott szemmel nézik. Üzenet a művészet médiumán keresztül: lélektől lélekig – egy vonallal.

 

Csoda az is amit létrehozott, és az is, ahogyan megalkotta merőben új képi világát. Stílus, egyfajta védjegy, amelynek alapján művei bárhol, bármikor felismerhetők, mással össze nem téveszthetők.

 

Simon András sikeres művész és sikeres ember. Sikeres, mert mindazt, ami a bensőjében munkál, többféleképpen is ki tudja fejezni, de mindenképpen művészi formában. Sikeres, mert számtalan kiállítás és előadás áll már mögötte, s mára nemzetközileg is elismert művész. Sikeres, mert művei népszerűek. Sikeres, mert sokan szeretik. Legfőképpen mégis azért sikeres, mert szeret.

 

DerKünstlerDerLinie PlakatNeu
 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események