Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az East Gipsy Band londoni sikere

Nagy sikert aratott Londonban az East Gipsy Band

London patinás jazzklubjában, a 606 klubban lépett fel nagy sikert aratva az East Gipsy Band 2012. május 9-én. A zenekar európai turnéja során érintette a brit fővárost a brüsszeli és párizsi magyar intézetekben való fellépésük között. A londoni koncert a 606 klub és a Londoni Magyar Kulturális Központ több éve tartó együttműködésének keretében valósult meg.

Az East Gipsy Band (EGB) a jazz és a hagyományos cigányzene egyedi hangzású fúzióját képviseli, melyet bravúros hangszertudás és improvizációs készség tesz még különlegesebbé. Az East Gipsy Band tagjai Balogh Gusztáv (ének), Balázs József (zongora), Balázs Elemér (dob), Bolla Gábor (szaxofon), Oláh Vilmos (cimbalom), Pecek Lakatos Krisztián (bőgő) és Sárközi Lajos (hegedű, gitár). Az EGB formációt Balázs József alapította, aki generációjának egyik legkiválóbb jazz-zongoristája. Balázs József olyan elismert nemzetközi jazz muzsikusokkal játszott együtt, mint például Erik Truffaz, Stephane Belmondo, Bobbie Watson, Charlie Mariano, Robin Eubanks és Steve Houben. Az EGB első albuma 2011 májusában jelent meg, amelyen az elismert szaxofonos és billentyűs Tim Ries is szerepel. 2011 őszén a formáció Észak-Amerikában turnézott – New York-ban és Torontóban – míg 2012-ben az európai fővárosokat varázsolják el zenéjükkel.

A 606 klub közönsége vastapssal kért ráadást a koncert végén. Az EGB lírai darabjaival meghatotta a hallgatóságot, míg a pergő, bravúros szólókkal tarkított számaik örömteli tapsra késztettek mindenkit. A közönség minden tagja együtt mozgott, lélegzett a zenészekkel, a zenével. Az emlékezetes koncert végén sokan gratuláltak a zenekarnak és megköszönték a felemelő élményt.

A Londoni Magyar Kulturális Központ képviseletében a koncerten jelen volt Dr. Pászty Beata igazgató, Pallai Péter jazz zenei konzultáns, valamint az intézet munkatársai: Kós Andrea, Szaszák Balázs, Szentesi Csilla és Végh Gyöngyi.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események