Iratkozzon fel hírlevelünkre
Hírlevél

KKM – BALASSI INTÉZET HÍRLEVÉL - 2018. JÚNIUS - 25. HÉT

A magyar new age vokalista, Sóti Thea, valamint a német szaxofonos, Jonas Engel közös koncertjét hallhathatja a közönség június 30-án Brüsszelben. A Librebook Európai sztorik és könyvek című projektjében a brüsszeli Balassi Intézet közreműködésével megvalósuló, Urban Stories elnevezésű produkció énekre és szaxofonra írt dalai a nagyvárosok történeteit és zajait idézi meg.

Bővebben...

KKM – BALASSI INTÉZET HÍRLEVÉL - 2018. JÚNIUS - 24. HÉT

Június 18-tól megtekinthető Albert Ádám kiállítása a berlini Collegium Hungaricumban (CHB). A képzőművész a CHB művészeti rezidenciaprogramjának meghívottjaként töltött egy hónapot Berlinben. A kísérletező, a képzőművészeti alkotást tágabb társadalmi és történeti folyamatok részeként felfogó és prezentáló fiatal művész a RULES fesztivált követően installálta legújabb munkáját, amely a CHB Semmelweis-emlékprojektjének részeként jött létre, a Semmelweis Emlékbizottság támogatásával.

Bővebben...

KKM – BALASSI INTÉZET HÍRLEVÉL - 2018. JÚNIUS - 23. HÉT

Pankovits Nikolett magyar–amerikai együttese és Boncz Ádám színművész közös, magyar népzenei, sanzon, és irodalmi elemekkel tűzdelt programját láthatta a közönség június 15-én a Soho egyik legfelkapottabb klubjában, a The Bitter Endben. A Nikolett Pankovits Septet a június 3-i, sikeres Blue Note-beli koncertje után újra színpadra lépett. A New York-i közönség az énekesnő saját dalain túl, dzsessz-sztenderdeket és magyar népdalfeldolgozásokat, valamint részleteket hallhatott Heltai Jenő, Radnóti Miklós és Örkény István műveiből.

Bővebben...

KKM – BALASSI INTÉZET HÍRLEVÉL - 2018. JÚNIUS - 22. HÉT

Írói fogások címmel megnyílt a Párizsi Magyar Intézet és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös kiállítása június 7-én. Az új tárlatban az evés-irodalom kerül terítékre és az írói relikviák egy sajátos, korábban aligha látható válogatását láthatják az érdeklődők: vitrinekbe került többek között Kazinczy kávéscsészéje, Madách Imre fűszertartója, Arany János pecsenyéstála, Csinszka cukortartója, Németh László tányérja, Nemes Nagy Ágnes teáskannája, Mándy Iván süteményes tányérja, Weöres Sándor tányérja. A kiállítás szervezői magyar irodalmi szövegek segítségével megmutatják azt is, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.

Bővebben...

KKM – BALASSI INTÉZET HÍRLEVÉL - 2018. MÁJUS - 21. HÉT

A V4-es országok vezető építészei mutatkoztak be Sanghajban a V4 – Sanghaj Nemzetközi Építészeti Konferencián es Kiállításon május 29. és 31 között. A több mint száz szakember részvételével megrendezett fórum célja a XXI. század egyik legnagyobb várostervezési projektjében, a Shanghai Master Plan-ben rejlő együttműködési lehetőségek feltérképezése volt. A konferenciát hazánk V4-es soros elnökségének alkalmából Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa a Sanghaji Építőművészek Szövetségével és a Magyar Építőművészek Szövetségével közösen, a Visegrádi Országok sanghaji főkonzulátusainak támogatásával szervezte meg.

Bővebben...

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
31
Január
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események