Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Nyári Egyetem 2014

Érdemes Magyarországra jönni, érdemes a Balassi Intézetet választani – augusztus 4-én indul a külföldiek számára meghirdetett Balassi Nyári Egyetem.

Augusztus 4-től négy héten keresztül mintegy 70 diák vesz részt a Balassi Intézet nyári egyetemén. A magyar mint idegen nyelv és hungarológia oktatása terén Magyarországon 57 éve vezető szerepet játszó intézmény augusztusi programjára német, olasz, török, osztrák, lengyel, japán, bolgár, koreai, észt, francia, görög, finn, indiai, mexikói, orosz, román, tajvani,cseh, kanadai, ausztrál, venezuelai és svéd diákok érkeznek.

A sokéves tapasztalttal rendelkező szervezők szerint a diákok nemcsak azért szeretnek a Balassi Nyári Egyetemre jönni, mert Budapest vonzó helyszín számukra, vagy azért, mert kirándulnak Szentendrére, meglátogatják a pálinkamúzeumot, fürdenek a Balatonban, hanem azért is, mert elégedettek a kommunikációközpontú, színvonalas magyarórákkal, szívesen írnak akár még házi feladatot is.

A Gellérthegyen álló épületben zajló képzésre a külföldi egyetemek magyar szakos, vagy Közép-Európa iránt érdeklődő egyetemi hallgatói jutottak be ösztöndíjjal, de bárki mást is szívesen láttak, aki intenzív nyelvtanulásra szánta magát a nyáron. A hallgatók között negyedik éve ott találjuk azokat a tengerentúli magyar származású diákokat, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék.

A kezdők, középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten lévő haladók is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot a tapasztalt tanárok vezetésével. Az ELTE és a Károli Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói a délutáni programokon segítik a nyári egyetem diákjait.

Érdekes nyelvi feladatokkal, a magyar irodalom, történelem, filmművészet, néprajz egyes területeit érintő előadásokkal mutatják be a magyar kultúra teljességét. A Balatonhoz, illetve Szentendrére tervezett kirándulásokon Magyarország más tájaival is megismerkedhetnek - természetesen fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesítve a látogatásokat.

A délutánok, hétvégék minden napján elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásába, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is. A pálinkamúzeum, a Nemzeti Galéria, az Operaház és a Parlament meglátogatása mellett nem maradhat ki a programból a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta, vagy a városligeti csónakázás sem.

Mindenki talál érdeklődésének megfelelő programot a széles kínálatból, hiszen a magyar kultúra szeretete elválaszthatatlan a magyar nyelv szeretetétől. Erősítik egymást: a nyelvtudás tökéletesítésével a kultúra újabb rétegei tárulnak fel, amelyek ismét elmélyültebb nyelvtanulásra sarkallnak.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események