Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Nyári Egyetem

Öt kontinens diákjai kezdték meg nyári tanulmányaikat a Balassi Intézetben – megkezdődött a  Balassi Nyári Egyetem.

A Balassi Intézet évi 14000 magyarórával a legnagyobb olyan intézmény, ahol külföldiek tanulhatnak magyarul. Augusztusban is szélesre tárta kapuit a nyári egyetemre érkező diáksereg előtt, így tanulni vágyó diákok, üzletemberek, Erasmus intenzív kurzusra érkezett egyetemisták és magyar származású érdeklődők ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával négy héten keresztül az intézet budapesti központjában.

Balassi Intezet Nyari Egyetem 677

A nyári egyetem diákjai a Balassi Intézet főbejáratánál

Német, holland, cseh, észt, francia, görög, olasz, horvát, finn, bolgár, török, orosz, japán, venezuelai, egyesült államokbeli, ausztrál, koreai, szír, izlandi, dán, lengyel, indonéz, szerb, indiai, egyiptomi, tajvani, szlovák, spanyol, francia, román, brazil, belga diákok népesítették be a Gellérthegyen álló épületet, köztük olyan tengerentúli magyar származású diákok, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék. 

Balassi Intezet Nyari Egyetem 677 3

Regisztráció

A kezdők, középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten lévő haladók is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot a tapasztalt tanárok vezetésével. Az ELTE és a Károli Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói a délutáni programokon segítik a nyári egyetem diákjait.

Érdekes nyelvi feladatokkal, a magyar irodalom, történelem, filmművészet, néprajz egyes területeit érintő előadásokkal mutatják be a magyar kultúra teljességét. A Balatonhoz, illetve Szentendrére tervezett kirándulásokon Magyarország más tájaival is megismerkedhetnek - természetesen fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesítve a látogatásokat. 

A délutánok, hétvégék minden napján elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásába, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is. A pálinkamúzeum mellett a Nemzeti Galéria impresszionista és posztimpresszionista kiállítása, az Operaház és a Parlament meglátogatása mellett nem maradhat ki a programból a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta, vagy a Gellérthegy fölötti éjszakai égbolt felderítése a csillagvizsgáló munkatársainak segítségével.

Mindenki talál érdeklődésének megfelelő programot a széles kínálatból, hiszen a magyar kultúra szeretete elválaszthatatlan a magyar nyelv szeretetétől. Erősítik egymást: a nyelvtudás tökéletesítésével a kultúra újabb rétegei tárulnak fel, amelyek ismét elmélyültebb nyelvtanulásra sarkallnak.

További információ: http://balassi-intezet.hu/hu/kepzesek/balassi-nyari-egyetem 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események