Iratkozzon fel hírlevelünkre

INTONATION UNGARN Bécs

 

INTONATION UNGARN
Kortárs klasszikus zenei fesztivál

Első alkalommal kerül megrendezésre a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs és Magyarország Nagykövetsége Bécs közös szervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az „Intonation Ungarn” című zenei fesztivál. A Collegium Hungaricumban két napon keresztül, négy magas rangú klasszikus zenei koncert keretében nyílik lehetősége a zenekedvelőknek, a magyar kortárs zenével való ismerkedésre. A koncerteken – számos kitűnő szólista mellett – fellép a világszerte koncertező Pulzus Vonósnégyes, valamint az Amadinda Ütőegyüttes is.

Intionation Ungarn AmadindaIntionation Ungarn BalogJozsef

Kép 1: BublikumFotó, Forrás: Pannon Filharmonikusok
Kép 2:
Forrás: Balog József honlap

 

November 26., 19 óra
Balassi Intézet - Collegium Hungaricum (1020 Bécs, Hollandstraße 4.)

Balog József és Ránki Fülöp zongoristák, Károlyi Katalin mezzoszoprán, Osztrosits Éva brácsás, valamint Klenyán Csaba klarinétos közös koncertje a Pulzus Vonósnégyessel és az Amadinda Ütőegyüttes közreműködésével kerül megrendezésre. Az est repertoárja magába foglalja Kurtág György, Ligeti György, Vidovszky László, Ligeti Lukas és Bartók Béla egyes műveit.
A belépés ingyenes.
Kérjük, részvételi szándékát az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezze.

 

November 27., 19 óra
Balassi Intézet - Collegium Hungaricum (1020 Bécs, Hollandstraße 4.)

A második esti koncert keretében az Amadinda Ütőegyüttes lép fel, Juhász Balázs ütős, valamint Balog József zongorista közreműködésével. A két fiatal tehetséggel kiegészült Amadinda Együttes ezúttal Ligeti Lukas, Sáry László, Pierre Boulez és Ligeti György műveit tárja majd a tőlük megszokott intenzitással a közönség elé.
A belépés ingyenes.
Kérjük, részvételi szándékát az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezze.

 

November 26., 16 óra és november 27., 16 óra
Helyszín: a bécsi Balassi Intézet -  Collegium Hungaricum (1020 Bécs, Hollandstraße 4.)

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a bécsi Zene- és Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak közös koncertje, kortárs osztrák és magyar zenei repertoárral. A koncertek Fekete Gyula – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője és komponistája – tervei alapján kerülnek megrendezésre. Fellépnek Bánki Berta (fuvola), Szűcs Péter (klarinét), Szőcs Kristóf (zongora) Budapestről, valamint Timotej Kosovinc (gitár), Hristina Šušak (hegedű), Nadja Vynogradova, Andrej Vesel, Kovács Levente és Filip Piczevsky (zongora) Bécsből.
Mindkét koncert INGYENESEN látogatható.
Kérjük, részvételi szándékát az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezze.

 

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda Ütőegyüttes koncertezett többek közt az Egyesült Államokban, Mexikóban, Ausztráliában, Libanonban és három ízben Taiwanon, a Taipei Nemzetközi Ütős Találkozón. Több mint tíz CD-t készítettek a Hungarotonnál, valamint dolgoztak a TELDEC (The Ligeti Project) és a Tzadik (Lukas Ligeti) lemezkiadókkal.

A Pulzus Vonósnégyes 1999-ben alakult Lisszabonban. A jelenlegi alapítótagok Rajncsák István és Kusay H. Mahdi Kadduri. 2002-től az együttes primáriusa a világhírű Keller vonósnégyes tagja, Pilz János lett, a 2. hegedűszólamot pedig Lesták Bedő Eszter játssza. Ez a felállás nagyon sikeresnek bizonyult, az együttes immáron a magyar zenei élet meghatározó tagja.

Balog József több hazai és nemzetközi zongoraversenyen nyert díjakat, amelyek kapcsán koncertezett Európában és Amerikában. Számos felvételt készített a Magyar Rádió és Televízió számára. Első, "Hungaricum" című szólólemeze, 2005-ben elnyerte a Nemzetközi Liszt Társaság Nagylemez Díját.

A nyolcéves kora óta zongorázó Ránki Fülöp számos növendékhangversenyen lépett fel, és 2005-ben, valamint 2007-ben egy-egy országos zeneiskolai zongoraversenyen korcsoportjában a legmagasabb pontszámmal kapott kiemelt nívó-, illetve I. díjat. Énekelt a Rádió Gyermekkórusában is, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója.

A jelenleg Franciaországban élő Károlyi Katalin ötéves korában kezdte énektanulmányait később a Studio Versailles Operában képezte magát. A mezzoszoprán énekesnő már fiatalon nagy sikereket ért el: több rangos európai és egyesült államokbeli fesztiválon is fellépett. Meghívást kapott a világ vezető operaházaiba, koncertezett a Carnegie Hallban, a londoni Wigmore Hallban és a Barbican Hallban, a párizsi Cité de la Musique-ban.
Ligeti György 2000-ben Károlyi Katalin és az Amadinda Ütőegyüttes számára komponálta Síppal, dobbal, nádihegedűvel című művét. Az énekesnő azóta is rendszeresen koncertezik Európában az Amadinda Ütőegyüttes társaságában.
Klenyán Csaba az Új Magyar Zene Egyesület (UMZE) alapító tagja. Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és számos nemzetközi versenyen - többek között Arizonában és Constantában - ért el első helyezést. Háromszor elnyerte a Szerzői Jogvédő Hivatal (ARTISJUS) díját is, kiemelkedő kortárszenei tevékenységéért 2002-ben Soros-ösztöndíjat, 2003-ban Liszt-díjat kapott.

A fesztiválon közös koncertet adnak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bécsi Zene- és Képzőművészeti Egyetem kiemelkedő tehetségű hallgatói is.

A program a Collegium Hungaricum Bécs, a Magyarország Bécsi Nagykövetsége, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bécsi Zene- és Képzőművészeti Egyetem közreműködésével valósul meg. 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események