Iratkozzon fel hírlevelünkre

ArtInfusion: Tudomány, Művészet

2017. április 26-27.

Április 26. szerda, 19:00
Londoni Magyar Kulturális Központ,
10 Maiden Lane, London WC2E 7NA

Április 27. csütörtök, 18:30
Harrie Massey Lecture Theatre,
UCLU, 25 Gordon St, Bloomsbury, London WC1H 0AY

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze a következő linken.KIÁLLÍTÁS | ELŐADÁSOK


ArtInfusion
No.1: Tudomány és művészet találkozása

Az ArtInfusion programsorozat új határterületek után kutatva vizsgálja a tudomány és művészet kapcsolódási pontjait. Különböző hátterű előadók érkeznek hozzánk, hogy bemutassák hogy léphet kapcsolatba az általuk képviselt tudományterület a művészettel, rávilágítva ezzel a klasszikus művészeti diskurzus vakfoltjaira. Az ArtInfusion első alkalommal április 26-án a Londoni Magyar Kulturális Központban a természettudományok, a technológia és a képzőművészet közös területeit veszi górcső alá.

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a két terület nagyon távol áll egymástól, ám a tudományos és művészeti gyakorlat mégis sokban hasonlít. Mindent átfogó vizsgálati területük világunk minden területére kiterjed, természetre, emberekre, anyagokra, elemekre, az emberi elmére és a lélekre is, emellett mindkettő folyamatosan új módszereket és megoldásokat keres tárgyának elemzéséhez.

A művészetek és a tudományok szoros egymásba fonódását számos történelmi példa is alátámasztja. Leonardo da Vinci a reneszánsz kor emberének legismertebb képviselője, akinek tudományos leírásai és ábrázolásai magas szintű művészeti kvalitásokkal is rendelkeznek. Az értelem és az érzelem közötti harmónia megbomlásával da Vinci ma valószínűleg két külön ember lenne. Az egyre specializálódó területek vizsgálati horizontja folyamatosan szűkült, egyre inkább elválasztva ezzel egymástól embereket és diszciplínákat. Újabban azonban találhatunk olyan törekvéseket, amelyek nyitnak a multidiszciplinaritás felé.

A művészet kultúránk szerves része, fejleszti az önismeretet, hozzásegít minket érzelmeink mélyebb megértéséhez és így egy teljesebb élethez. Mindemellett fejleszti kritikai gondolkodásunkat, kommunikációnkat.

A művészetet sok és erős kapocs fűzi különböző tudományterületekhez, új nézőpontokkal tágítva látókörünket. Egyedi gondolkodásmódot alakít ki, amely segítségünkre válhat innovatív, kreatív folyamatokban. A párbeszéd, az ezáltal nyíló új horizontok és a multidiszciplinaritás fejlődése teret ad az innovációnak.

    

  Program 2017. április 26-án a Londoni Magyar Kulturális Központban:

Előadók:
Dr Kolláth Zoltán: Harmony of the Universe - from crystal spheres to modern astrophysics
Dr Mengyán Csaba: Dimensions – in arts and sciences
Bárd Imre: Artists in the realm of Technology

Kiállítás:
Bolygó Bálint

Kapunyitás 18:30.
A Londoni Magyar Kulturális Központ együttműködésével szervezi: Gecov Anett művészettörténész.

A legfrissebb információkért kérjük, hogy kísérje figyelemmel a rendezvény Facebook eseményét is.

  

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események