Iratkozzon fel hírlevelünkre

Cifra Magyar Napok Moszkvában

Cifra Magyar Napok Moszkvában Szeptember 18-20.

Vendégünk a Cifra Kulturális Egyesület

A „cifra” szó ebben az esetben arra a gazdagon díszítettségre utal, amely nem csupán a bútordarabok festését, szőttesek, viseletek kidolgozását jellemzi, hanem táncmotívumaira és dallamvilágára is utal. A Cifra Magyar Napok Moszkvában alkalmával az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence sokszínű népi kultúráiba: népzenei koncert, néptáncbemutató, viselet-bemutató, a kezdő és haladó táncolni vágyókat tánctanítás, a gyermekeket kézműves foglalkozás a felnőtteket gyöngyfűzés, bőrdíszműves foglalkozás várják.Az általuk bemutatni kívánt egyedülálló kiállítási anyag egy mérai család hagyatéka, amely 2009 óta, Cifra szoba Mérából címmel járja a különböző helyszíneket határon innen és túl egyaránt. Az erdélyi, kézzel festett bútorok, kézi hímzések és viseletek, egyedülálló módon képviselik a tájegység jellegzetességeit és a látogatók megismerhetik az erdélyi Kalotaszeg épített és szellemi értékeit. A nap zárásaként az UNESCO által, a világörökség részévé nyilvánított, a világon egyedülálló nemzeti értékünket népszerűsítve, kalotaszegi táncházat rendezünk. A tánctanításban és a viselet-bemutatón Muszka Ilona és Muszka György mérai hagyományőrző táncosok, táncoktatók és viseletkészítők vannak segítségünkre.

2015. szeptember 18. péntek 18:00-22:00 óra Cifra Magyar Nap a moszkvai Magyar Kulturális Intézetben

Hagyományok útját járva- Kárpát-medencei népi kultúrák cifra szeletének bemutatója

A moszkvai Magyar Kulturális Intézet szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a 2015-2016. év szezonnyitó rendezvényére, amelyet 2015. szeptember 18-án (pénteken) 18:00-22:00 óra között tartunk az Intézet épületében.

Az este folyamán a látogatók betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence sokszínű népi kultúráiba. Az érdeklődőket kiállítás megnyitó, népzenei koncert, néptánc bemutató, viselet-bemutató, gyöngyfűzés, bőrdíszműves foglalkozás, kiváló, házi füstölt áru kóstoló és kiváló magyar borok várják. A kiállítás egy kalotaszegi (mérai) szobabelsőt mutat be a maga teljes díszében, eredeti bútorokkal és berendezési tárgyakkal, fotódokumentációval. A zenét a soproni Fajkusz Banda szolgáltatja.

Továbbá a tavalyi évhez hasonlóan ismét lehetőséget biztosítunk a könyvtárból leselejtezett könyvek ingyenes elvitelére!

Helyszín:Magyar Kulturális Intézet (Povarszaka u. 21.)

Belépés meghívóval!

2015. Szeptember 20. vasárnap 14:00 óra Cifra Magyar Nap a Glinka Múzeumban

Hagyományok útját járva- Kárpát-medencei népi kultúrák cifra szeletének bemutatója

A Cifra Magyar Napok Moszkvában alkalmával az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence sokszínű népi kultúráiba: népzenei koncert, néptáncbemutató, viselet-bemutató, a kezdő és haladó táncolni vágyókat tánctanítás, a gyermekeket kézműves foglalkozás a felnőtteket gyöngyfűzés, bőrdíszműves foglalkozás várják a Glinka zenemúzeumban. A nap zárásaként az UNESCO által, a világörökség részévé nyilvánított, a világon egyedülálló nemzeti értékünket népszerűsítve, kalotaszegi táncházat rendezünk. A tánctanításban és a viselet-bemutatón Muszka Ilona és Muszka György mérai hagyományőrző táncosok, táncoktatók és viseletkészítők vannak segítségünkre. A zenét a soproni Fajkusz Banda szolgáltatja.

Helyszín: Glinka Zenemúzeum (Fagyeeva u. 4. M: Majakovszkaja)

Jegyek: Felnőttek részére: 350 rub Gyerekek, diákok részére: 200 rubel

Szeretetettel várunk mindenkit!

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események