Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bukarestben mutatkozik be a PREZI

 

2015. március 5., csütörtök, 17.30

Fiatal feltalálók projekt keretében bemutatkozik Bukarestben a Prezi.

 

A program partnere a budapesti Közéletre Nevelésért Alapítvány (www.kozeletre.hu/) és a bukaresti ORICUM Egyesület (www.oricum.ro).
 
A Prezi egy internetes prezentációkészítő szoftver, amelynek elterjedése óta milliók gondolkodnak másképp egy előadás vagy prezentáció struktúrájáról.

Az esemény vendége Faix Csaba, PR menedzser, ő kalauzolja el a közönséget a Prezi sikertörténetében, bemutatja a vállalkozás történetének különböző szakaszait 2009-től napjainkig. Faix Csaba mintegy 20 éve foglalkozik kommunikációval, a TV2 hírműsorának vezető újságírója volt, majd saját kommunikációs és tanácsadó vállalkozást indított, ahol trénerként dolgozott. 2014 óta felelős a Prezi kommunikációjáért Európában, Ázsiában és Ausztráliában, a munkáltatói márkaépítésért (employer branding), illetve a vállalat jótékonysági programjáért az egész világon.

A Prezinek egyik székhelye Budapesten, másik San Franciscóban van, összesen 280 alkalmazottal. A szoftver 55 millió felhasználója 190 országból kerül ki, és eddig mintegy 160 millió prezentáció készült el. A Prezi adatai szerint a világon másodpercenként 3 prezentáció készül.
 
A program az ORICUM Egyesület Aperitiv Creativ találkozóinak részeként valósul meg. Az Aperitiv Creativ találkozók „laza eszmecserére” teremtenek alkalmat a kulturális és kreatív iparágakról. Az Aperitiv Creativ azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a romániai kreatív közösséget, és példaértékű vállalkozások mutatkozhassanak be a találkozókon. A belépés díjtalan, az előadás nyelve angol.
 
A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet Fiatal feltalálók projektjének célja fiatal magyar feltalálók és sikeres startup-ok bemutatása a román fővárosban. A projekt megalapozza a tudományos és gazdasági kapcsolatok, közös szakmai tervek létrejöttét, ideális körülményeket teremt a kreatív együttműködésnek, kölcsönös inspirációnak.
 
ORICUM Egyesület
 
Az ORICUM Egyesület mintegy öt éve tevékenykedik a kulturális és kreatív iparágak területén Romániában. Az Egyesület célja, hogy összefogja a szakmai szervezeteket, művészeket, alkotókat, intézményeket és cégeket. Projektjeikkel pozitív változást szeretnének elérni abban, ahogy a kreatív és kulturális szektor hozzájárul Románia gazdasági fejlődéséhez. Ennek érdekében igyekeznek a nyilvános diskurzusban meghonosítani a kreatív iparágak fogalmát, és felkelteni a közszféra figyelmét. Céljuk megmutatni az összefüggést a kreativitás és gazdasági fejlődés között, a szakmabeliek összefogását erősíteni szakmai fórumok megteremtésével. Emellett szeretnék, ha a román oktatásban nagyobb szerepet kapna a kreativitás.
 
 
Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet
 
A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet fontosnak tartja, hogy a magyar találmányokat és startup cégeket külföldön is megismerjék, a fiatal tehetségek támogatását, a tudományos tapasztalatcserét, a magyar tudomány és kreatív iparágak széleskörű népszerűsítését. A kreativitás, innováció és gazdasági növekedés szoros, szerves kapcsolatban áll egymással. A Fiatal feltalálók projekt célja, megalapozza a tudományos és gazdasági kapcsolatok, közös szakmai projektek létrejöttét, ideális körülményeket teremtsen a kreatív együttműködésnek, kölcsönös inspirációnak.
 

Közéletre Nevelésért Alapítvány

Olyan emberek számára nyújt segítséget, akikben fokozottan megvan a saját életük és életterük alakításának igénye, akik a társadalom passzív elfogadó szerepéből kilépve egy aktív alkotó-alakító, önmagáért felelős, közéletiséget vállaló állampolgárokká válnak. Az Alapítvány segítség kíván nyújtani abban, hogy az ilyen attitűddel rendelkező emberek továbbfejlesztve tudásukat képessé váljanak az egyéni érdekképviseleten túlmutató közösségi érdek felismerésére, vállalására és képviseletére. Az önmagát, s helyzetét jól ismerő, azt elemezni tudó, s abban célokat kitűző és céljait elérő, sikeres emberben gondolkodik.

További információ: www.kozeletre.hu

Partnerek:                                                                                                                 Kommunikációs partner:

                                   

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események