Iratkozzon fel hírlevelünkre

Csalog Gábor koncertje Szófiában

ZENE március 25., szombat, 19.00 óra Szófia - Bolgár Nemzeti Rádió, 1.sz. Stúdió

CSALOG GÁBOR ZONGORAMŰVÉSZ SZÓLÓKONCERTJE A JUBILEUMI XX. ppIANISSIMONEMZETKÖZI KORTÁRS ZONGORA ZENEFESZTIVÁLON

A műsorban Kodály Zoltán, Bartók Béla és Kondor Ádám műveit hallhatják

Csalog Gábor 1960-ban született, és 11-éves korában felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Különleges Tehetségek tagozatára. Tanárai Czövek Erna, Ránki Dezső, Kocsis Zoltán, Kurtág György, Kadosa Pál és Schiff András voltak. Tanulmányai befejezése után két éven keresztül Sebők György asszisztense volt az egyesült államokbeli Indiana Egyetemen. 

Gyakran játszik kortárs zenét, számos magyar zeneszerzővel, köztük Sáry Lászlóval és Csapó Gyulával állandó munkakapcsolatban van. 1980 óta tanul és dolgozik Kurtág Györggyel, műveinek avatott előadója, több premier is fűződik nevéhez. Az utóbbi években Kurtág kamarazenei kurzusainak állandó asszisztense.

A magyar hangversenyéletben jól ismert különleges műsor-összeállításairól, melyek a régi és új zenéket rendhagyó módon kapcsolják össze. Rendkívül széles repertoárja Frescobalditól és Couperintől kezdve a mai zenéig számos ritkaságot tartalmaz. 

Előadó művészetére jellemző a másfajta megközelítés, amely új fényben mutatja be az olyan gyakran megszólaltatott műveket, mint Bach A fúga művészete vagy Beethoven késői ópuszai.

Magyarországi koncertjein kívül Európa majdnem minden országában, valamint az Egyesült Államokban hallhatta a közönség. 

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.
2003-ban Liszt-díjjal tüntették ki. Fontosabb lemezfelvételei: Chopin összes Mazurkája, Schubert művei, Liszt és Ligeti etűdjei, Szkrjabin művei, és a Kurtág György 80. születésnapjára elkészült Játékok-sorozat, melyen a szerző is közreműködik.

A koncert Kodály Zoltán születése 135. és halála 50. évfordulója alkalmából meghirdetett Kodály-év keretében kerül megvalósításra.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események