Iratkozzon fel hírlevelünkre

Sziget Fesztivál: a Szabadság Szigete

2015. augusztus 10-17.

Sziget Fesztivál: a Szabadság Szigete

Budapest, Óbudai-sziget


A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában rendeznek meg. 2011-ben és 2015-ben Európa huszonöt legnagyobb fesztiválja közül a Sziget lett az első a Yourope (európai fesztiválszövetség) és a Virtual Festivals Europe által szervezett szavazáson a „nagyfesztiválok” versenyében. A Sziget Fesztivál immár 23 éve várja színes és változatos programkínálattal közönségét és augusztus 10-17 között ismét megnyitja kapuit a Sziget „Fesztiválköztársaság” a magyar főváros szívében.

A 2015-ös zenei programból: Robbie Williams, Avicii, Florence + The Machine, Martin Garrix, Ellie Goulding, Kasabian, Alt-J, Limp Bizkit, Foals, Dhoad Gypsies from Rajasthan, Taraf de Haïdouks, Goran Bregović Wedding and Funeral Band, Boban I Marko Marković Orkestar.                                                                                   

                                                                                          foto: Szemerey Bence
A zenei programok mellett a szokáshoz híven különleges színházi, táncos, cirkuszi, dizájn és képzőművészeti programokkal is készülnek a szervezők, a tévelygők tanácsért fordulhatnak a Ji Csing 64 hexagramjához, a magyar kultúrával a Hungaricum Village-ben lehet ismerkedni.
  
                                   foto: Csudai Sandor                                                                       foto: Mohai Balazs
„Meggyőződésem, hogy a sokszínű programok és szolgáltatások, na meg a helyszín egyedisége mellett a Sziget színes látványvilága, a változatos térszobrok és installációk, olyan küllemet kölcsönöznek a rendezvénynek, amivel beteljesedik az az érzés, hogy a Sziget nem csak egy a rengeteg jó fesztivál közül, hanem ez valóban a Szabadság Szigete. A Sziget Fesztiválköztársaság, olyan élményt nyújt, ami sehol máshol nem megtalálható. Ezen jellemzők összessége miatt lett a Sziget közkedvelt annyira, hogy kétszeresen is a legjobbá válhatott szerte Európában.” Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója
Részletes program a fesztivál honlapján: www.szigetfestival.com
Még több infó: www.facebook.com/SzigetFestival
Official aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=k_JqgPOJBpA&feature=youtu.be

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség