Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bécsi Nemzetközi Könyvvásár - 2012

buch wien 2012 fbA Duna Lounge első alkalommal mutatkozik be a Duna Kulturális Klaszter egyik legnagyobb rendezvényeként a 12. Buch Wien nemzetközi könyvvásáron.

Ezúttal nem csupán „Európa teremt hangulatot" a helyszínen, de a Duna, mint a sokoldalúság és sokszínűség folyója is centrumba kerül. Az általa összefogott makrorégió irodalmi képviseletével „a Duna szellemi értékeit is átadja" – hangzik a mottó. A diverzitás a különböző nyelvek, vallások és etnikumok terén is jellemzi a térséget, valamint a folyam mentén fekszik a legtöbb főváros Európában.

A Duna Kulturális Klaszter büszke arra, hogy az első Duna Lounge szerzői és résztvevői nyolc Duna menti országból megnyerték a szereplés lehetőségét. Továbbá a kooperációs partnerek száma is figyelemre méltó: összesen 17 intézet és kiadó szerepel a Duna Lounge támogatói között.  A programok széles választékában Magyarország és Ausztria legfrissebb könyveivel szerepel a Duna-színpadon, de belekóstolhatnak a Duna-főzőshow ínyencségeibe is.

A Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs a Duna-térség kulturális központjaként működik, folyamatos programkínálattal a Duna témakörében. Maga az intézet is szorosan kötődik a folyóhoz, tekintve hogy székhelye a Duna-csatorna mentén található a Hollandstrassén. Ezen túl azonban fontosabb, hogy az intézet kezdeményezésére 2011-ben megalakult az úgy nevezett Duna Kulturális Klaszter, amelynek több partnerszervezettel együtt az a küldetése, hogy megerősítse a Duna kulturális identitását. A Duna-térség kulturális együttműködésének előmozdítása pedig nemcsak a klaszter célja, de az Európai Duna Stratégia prioritása is.

A klaszternek a kulturális életben való fokozódó jelenlétét mutatja, hogy a Duna Lounge a Buch Wien nemzetközi könyvvásár kiemelt programjává válhatott.

Magyarország nemzeti standja – Bücher aus Ungarn – a Donau Lounge színpada mellett 12nm-en mintegy 200 magyar és német nyelvű kötet kínálatával, ajánló kiadványokkal és érintőképernyős installációval várja az érdeklődőket. (Helyszín: Halle D, Stand 225)

Részletes program (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események