Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Az egérfogó magyarul


2013. április 28. csütörtök 18 óra
St. Martin's Theatre
West Street, Cambridge Circus, London WC2H 9NZ

Agatha Christie: Az egérfogó
Bűnügyi játék két felvonásban

Magyar nyelven a kecskeméti Katona József Színház előadásábanMi kell egy sikeres krimihez?

Vegyünk egy Isten háta mögötti panziót, és helyezzünk bele egy szerelmes házaspárt, egy rigolyás matrónát, egy nyugdíjas katonát, egy ifjú művészt, egy titokzatos kisasszonyt és egy még titokzatosabb... nos, illetőt. Ezután az egészet keverjük össze mindent beborító havazással, elvágott telefonzsinórral és egy hallomásból ismert, borzongató (hidegen tálalt) gyilkossággal. Miután kicsit állni hagytuk, fűszerezzük meg egy sítalpakon érkező rendőrrel, hogy a hatás teljes legyen.


A londoni West Enden fél évszázada látható Agatha Christie legismertebb színpadi műve. Ez idő alatt nem kevesebb, mint 382 színész és színésznő állt a színpadon, 116 mérföldnyi inget vasaltak ki, és 415 tonna jégkrémet adtak el. Mindössze egy valami van, ami a legelső előadás óta állandó szereplője a darabnak: az óra a kandallópárkányon. A darab híres csavaros végéről, ami miatt annak idején minden előadás végén megkérték a nézőket, hogy senkinek ne árulják el a befejezést. – Nagy-Britanniában tehát töretlen a színdarab népszerűsége, és most azt reméljük, a magyar nézők szívét is elnyeri.


A kecskeméti Katona József Színház igaz megtiszteltetésnek tartja, hogy a magyarországi színházak közül elsőként vendégszerepel a londoni West Enden. A társulat tagjai évek óta kiemelkedő lelkesedéssel, folytatják munkájukat – az elmúlt öt évben Cseke Péter színművész igazgatása alatt. A színház vezetése fontosnak tartja, hogy művészeit állandó kihívások elé állítsa, mindenkit megfelelő szerepekkel, remek játéklehetőségekkel lásson el.

„Az egérfogó" azért is különleges produkció a társulat számára, mert minden generációt felvonultat, a fiatalok örömmel figyelhetik, leshetik el a „nagy öregek" technikáit. Utóbbi kategóriába tartozik Réti Erika és Kiss Jenő, a kecskeméti színház Örökös Tagjai, akik ketten együtt összesen 100 éve állnak a világot jelentő deszkákon; pályájuk során számtalan díjat és elismerést szereztek. Velük ellentétben a kecskeméti nagyszínpadon ebben az előadásban bizonyított először a nézőknek Téby Zita és Szemenyei János; Csémy Balázs, az egyik legifjabb tagja a társulatnak pedig már gyakorlati éveit is a kecskeméti színházban töltötte, és hamar a nézők kedvencévé vált. Tizenöt éve hűséges Kecskeméthez a Danyi Judit-Hegedűs Zoltán művészházaspár, az előadásban azonban a feleség férje Ferencz Bálint. Azt pedig, hogy melyikük a gyilkos, derítsék ki Önök!

Szereposztás:

Mollie Ralston: Danyi Judit
Giles Ralston: Ferencz Bálint
Christopher Wren: Csémy Balázs
Mrs. Boyle: Réti Erika
Major Metcalf: Kiss Jenő
Miss Casewell: Téby Zita
Mr. Paravicini: Hegedűs Zoltán
Sergeant Trotter: Szemenyei János

Rendezte Cseke Péter


Jegyárak: £20, £25, £30, £40Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában (West Street, Cambridge Circus, London WC2H 9NZ, tel: 08444 99 1515) illetve a színház honlapján.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események