Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Ismét óriási siker Az ajtó


2013. január 31.
Auditorium, EBRD 

Ismét óriási siker Az ajtó Londonban


A 2012. november 23-i nagy-britanniai premiervetítést követő hatalmas sikerre való tekintettel a Balassi Intézet London Magyar Intézete örömmel mutatta be ismét Szabó István Oscar-díjas filmrendező legújabb alkotását az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) közös szervezésben. Szabó István rendező és Ragályi Elemér operatőr is megtisztelték jelenlétükkel a filmbemutatót, a vetítés után pedig Jonathan Charles, az EBRD kommunikációs igazgatója (a BBC egykori munkatársa) beszélgetett az Oscar-díjas magyar filmrendezővel és Az ajtó kiváló operatőrével a 2013. január 31-én megrendezett eseményen.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) londoni székhelyén 2012-ben adták át a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt előadótermet, ahol azóta az EBRD rendszeresen szervez kulturális és művészeti programokat azzal a céllal, hogy bemutassa a közép-kelet-európai régió kulturális kincseit a City-ben dolgozó brit és nemzetközi szakembereknek. Az Auditorium közel 300 fő befogadására alkalmas, és kiváló helyszínként szolgál koncertekhez és filmvetítésekhez, előtere pedig képzőművészeti kiállításokhoz.Január 31-én Az ajtót ebben az Auditorium-ban vetítettük telt ház előtt. A rendezvény része az EBRD most induló kulturális programjának, amelyben a Balassi Intézet Londoni Magyar Intézete is nagy örömmel működik közre, hiszen az intézet célja, hogy kiváló magyar művészeket és alkotásokat mutasson be minél szélesebb közönségnek Londonban. Az intézet továbbá szeretné elősegíteni Az ajtó és hasonló, a nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar alkotások még szélesebb körű nagy-britanniai megismerését. Az újabb óriási londoni érdeklődést és sikert már előre jelezte az is, hogy az előadás előtt egy héttel minden jegy elkelt.

A magyar intézet célzottan meghívott vendégei között szerepeltek a brit sajtó képviselői (BBC, Euronews, SkyNews), a filmes szakmai képviselői (Halas & Batchelor Films, Philip Bergson, BAFTA) és filmes szakemberek, egyetemi oktatók. Az est kiemelt vendége volt továbbá Lady Valerie Solti, Sir Solti György özvegye, a Solti Foundation alapító igazgatója. Lady Solti a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatójának Dr. Pászthy Beata és Szabó István filmrendező meghívásának tett eleget.

A rendezvényt követő Szabó Istvánnal készült interjú itt található.

A rendezvényen készült fotók albumát a Facebook oldalunkon tekinthetik meg.
Fotók: Mihai Andrei www.londonvideostories.wordpress.com

 

Sajtómegjelenések:
Hirado.hu
Propeller.hu
Hirstart.hu
Epoc.hu
Hirekma.hu
Kulfold.hirfal.hu
Z-lap.hu
Delmagyar.hu
Veddamagyart.info
Kaposvarmost.hu

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események