Iratkozzon fel hírlevelünkre

Tükörben a világ

 

A magyar környezeti kultúra bemutatkozik Brüsszelben.

 

A fenntartható fejlődéssel és az emberi természet kapcsolatával foglalkozó Tükörben a Világ című tárlatot a brüsszeli Balassi Intézet invitálja első ízben külföldre. Magyarország Belgiumi Nagykövetségének Kulturális Szolgálata már több ízben rendezett környezetvédelmi kiállításokat, foglalkozásokat, melynek méltó folytatása lesz a Föld Napja alkalmából rendezett egy hónapos interaktív tárlat. A Zöld Fiatalok Egyesülete és a Cellux Csoport által életre hívott kiállítás már több mint 3 éve járja kis hazánkat, s most a nemzetközi porondon is megméretteti magát.

IDŐPONT: 2012. március 27 – április 23.

Túlnépesedés, klímaváltozás, élelmiszer-kilométer, vízlábnyom... Országszerte már több tízezren ismerkedtek meg e fogalmakkal a kiállításon keresztül. Többen össze is fogtak lakhelyükön, hogy tegyenek valamit az élhető jövő érdekében, de volt, aki vásárlási szokásain változatott, sőt, olyan is akadt, aki azóta igyekszik minél önellátóbban élni, élelmiszert termelni és okos praktikákkal csökkenteni lábnyomát (pl. esővízgyűjtéssel, komposztálással).

A fenntarthatóság ösvényére elkalauzoló „TÜKÖRBEN A VILÁG" kiállítás interaktív kalandtúrája most a brüsszeli közönségnek mutatkozhat be, bemutatva azt, hogy Magyarországon milyen oktatási eszközökkel, drámapedagógiai módszerekkel végezzük a környezeti nevelést, szemléletformálást. Emellett a szervezők törekednek egy kis ízelítőt is adni a magyar kultúra egyéb elemeiből is, előadásokkal, borkóstolóval, jellegzetes ízekkel.

A fent leírt programsorozat sikere érdekében egy mintaértékű összefogás jött létre, melyért Mindenkinek köszönettel tartozunk! Ezzel is szeretnénk jó példát mutatni, hogy a jó ügyekért igenis képes összefogni a magyar társadalom:

• Balassi Intézet

• Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

• CEEWeb a Biodiverzitásért

• Greenpeace

• Külügyminisztérium Állandó Képviselete

• Magyar Fejlesztési Bank

• Budapest Főváros Brüsszeli képviselet

• Magyar Turizmus Zrt.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események