Iratkozzon fel hírlevelünkre

BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL

 

2015. április 10. és 26. között rendezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivált, Európa egyik legjelentősebb kulturális eseményét. Több mint két hétre ismét nyüzsgő kulturális központtá változik a magyar főváros, ahol a klasszikus zenei koncertek mellett számos opera-, balett-, tánc- és színházi, képzőművészeti program várja az érdeklődőket. A tavaly megújult Budapesti Tavaszi Fesztivál évről évre különleges figyelmet szentel az egyetemes zenetörténelem egyik legmeghatározóbb magyar alakjának, Liszt Ferencnek, akinek legendás virtuozitása, művészi elmélyültsége és alázata, európai látóköre és magyarsága a mai napig lenyűgözi a zenerajongókat, és méltó módon közvetítheti a fesztivál univerzális üzenetét a kultúra fontosságáról.

 

Liszt műveinek avatott előadója, Georges Cziffra előtt tisztelegve állította össze koncertprogramját a fesztiválra Balázs János zongoraművész. Liszt monumentális Dante-szimfóniája egy különleges crossover produkcióban csendül fel a DanteXperience című előadáson, Leo Nucci napjaink legkeresettebb Verdi-baritonja, a legnépszerűbb Verdi áriákból összeállított esttel örvendezteti meg a fesztivál közönségét,az olasz csellistafenomén, Mario Brunello a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében Haydn művei mellett egy különleges csemegét, Nino Rota gordonkára írt darabját is műsorra tűzi.


A világ legrégebbi operaházának, a nápolyi Teatro di San Carlo együttesének vendégszereplése kétség kívül a fesztivál egyik fénypontja lesz. Verdi három felvonásos operáját, a Luisa Millert hozzák el Budapestre, címszerepben a román származású világsztárral, Elena Mosuc-kal. A fesztiválon a Magyar Állami Operaház új Verdi: Aida előadásán Radames szerepében az olasz sztártenor, Fabio Sartori lép fel.

 

A részletes program elérhető a fesztivál honlapján:
www.btf.hu

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események