Iratkozzon fel hírlevelünkre

A Budapest Bár és vendégei Londonban

London, 2013. május 30.

Kings Place

A Budapest Bár ismét tüzes hangulatú koncertet adott Londonban

A Budapest Bár 2013. május 30-án a neves Kings Place kultúrpalotában lépett fel a The Time and Place programsorozat keretein belül. A Londoni Magyar Nagykövetség és a Londoni Magyar Kulturális Központ is támogatta a zenekar londoni fellépését.

Koncertjük a sokszínű Londonnak szólt, akkor és ott, semmi kétség. Pedig a Kings Place koncerttermében összegyűlt közönség biztosan mást várt a furcsa hangzású, persze bizonyos fokig ismert, de innen nézve mégis kelet-európai zenekartól és zenészvendégeitől.

A Budapest Bár már az első taktusoknál rácáfolt minderre: a koncertterem komolykodó hangulatát rögtön egy érdekességgel törte meg a prímás, Farkas Róbert. A hegedű ún. 'recegtetés'-ével rögtön álmélkodást váltott ki a nézőtéren és azonnal oldott hangulatot teremtett.

Majd a vendégművészek, az osztrák Taina Saedi, az ukrán Gennadij Desatnik trombitahegedűjével, az estén végig brillírozó Németh Juci és a luxemburgi trombitás, Ernie Hammes sorra bemutatkoztak, s egyre váltották egymást, a Budapest Bár pedig kísérte az angolul, franciául, németül, oroszul, jiddisül és magyarul elhangzó, áthangszerelt sanzonokat. Játszottak brazil muzsikát, dzsesszt és improvizációval megfűszerezett cigány dallamokat – akár bekötött szemmel is.

Feszült várakozás, majd a zenekar belekezdett a cimbalmos, Farkas Mihály Liszt-átiratába. A zeneszerző II. rapszódiáját, a Magyar rapszódiát adták elő zongorán, cimbalmon, hegedűn és nagybőgőn. Játszottak, a szó igazi értelmében, hiszen zenéjükben érezni lehetett az egymásra való maximális ráhangolódást, a várakozást a kellő helyeken, a ritmus váltakozását, és a zene életre kelt a közönség soraiban.

A fantasztikusan multikulturális, zeneileg kiváló koncert minden várakozást felülmúlt. A koncert végén az általában illedelmes brit közönség vastapssal és dobogással követelte a ráadást, ami természetesen nem maradt el. A Budapest Bár és vendégeik együtt búcsúztak Londontól egy közösen előadott francia-angol-német-orosz-magyar nyelvű dallal.

                                                                         

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Január
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események