Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dunai Kulturális Klaszter

 A Dunai Kulturális Klaszter (Danube Cultural Cluster) olyan komplex projekt, amely több részprojektből áll össze. Alapvető célja, hogy a Duna régió kulturális és kreatív ipari hálózatait, klasztereit és a több szektort érintő projekteket összefogja, számukra kommunikációs és együttműködési platformot teremtsen, valamint hogy saját projekteket generáljon a „Duna” mint minőségi kulturális márka erősítése érdekében.

Előzmények, célok, beágyazódás az EUDRS-ba

A Dunai Kulturális Klaszter célja, hogy a Duna-térségben már működő, illetve a jövőben megalakuló kulturális és kreatívipari klaszterek szövetségeként információs és szolgáltató, illetve kooperációs fejlesztési központ legyen, s e közösen létrehozott platform a dunai klaszterek érdekképviselő és érdekérvényesítő szervezeteként is föllépjen az Európai Unióban. A Dunai Kulturális Klaszter megalakítását alapos szakmai műhelymunka és kapcsolatépítés előzte meg.

A Dunai Kulturális Klaszter részben már megvalósulás alatt álló projekt (pl. saját hálózatának kiépítése folyamatban van, saját tartalmi projektet is elindított már), részben előkészítés alatt áll (szervezeti forma véglegesítése, további projektek beindítása), de vannak olyan elemei, amelyek egyelőre az ötlet kategóriájába tartoznak. A projekt fejlesztése és a hálózatok bővítése folyamatos.

A Dunai Kulturális Klaszter szakmai területi besorolás szerint az EUDRS 3. sz. prioritási területéhez (Kultúra, turizmus és emberek közötti kapcsolatok) tartozik. A klaszter kiépítésének ötlete pontosan illeszkedik az EUDRS vonatkozó Akciótervéhez, következetesen figyelembe veszi annak ajánlásait, utalásait.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események