Iratkozzon fel hírlevelünkre

ELKEZDŐDÖTT AZ ART MARKET BUDAPEST

2015. október 8-án ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a közönség előtt az Art Market Budapest, Európa egyik számottevő és Kelet-Európai vezető kortárs képzőművészeti vására. Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása a budapesti Millenáris kiállítási épületeiben és parkjában várja a látogatókat.

A látványos művészeti seregszemle idén is számos különlegességet tartogat: miközben Magyarország legjelentősebb galériái között is több új szereplő mutatkozik be, egyebek mellett Albánia, Bosznia-Hercegovina, az Egyesült Arab Emirátusok, Japán, Montenegró vagy Oroszország először jut szerephez a külföldi kiállítók között. GUEST BALKAN elnevezéssel a nyugat-balkáni régió országainak művészetét a helyszínen tucatnyi kiállító és számos kapcsolódó esemény mutatja be, ART FROM BERLIN néven a német főváros, BALTIC TRIANGLE címen pedig a balti országok galériái hoznak létre külön kiállítási blokkokat. A 2014-ben sikerrel megalapított ART PHOTO BUDAPEST szekció ezúttal is egy teljes kiállítási csarnokot tölt meg kiemelkedő fotóművészeti anyaggal, míg a sCULTURE szoborprogram látványos bel- és kültéri szobrokkal, köztük az idei díszvendég, a világhírű sztárszobrász Bernar Venet nagyméretű alkotásaival szinesíti az egyébként is rendkívül komplex kiállítási anyagot.

Ijgyarto Istvan

Íjgyártó István, kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár 

A Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség illetve a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal az idei évben kiszélesedő szakmai partneri kapcsolat annak az erőfeszítésnek a sikerességét szolgálja, hogy az Art Market Budapest idején fővárosunk ezúttal is a régió kulturális fővárosaként és kiemelkedően vonzó európai művészeti helyszínként lássa vendégül az egyre gyarapodó számú látogatót, és biztosítson különlegesen gazdag nemzetközi művészeti választékot a közönségnek.

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el: www.artmarketbudapest.hu

 

Art-Market-Budapest 1

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események