Iratkozzon fel hírlevelünkre

Október 19-én megnyílt a Magyar Parlament című kiállítás a Suszev Építészeti Múzeumban a Moszkvai Magyar Intézet szervezésében. Az épület történetét bemutató, multimédiás kiállítást Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg. A tárlat az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága szakmai programjai keretében készült. A kiállítás rendezője az Országgyűlési Múzeum, kurátora Dúzsi Éva.

Bővebben...

Több mint félszázan vettek részt a Strasbourgi Egyetem Magyar Tanszékének Kodály-estjén Strasbourgban. Józan Ildikó vendégoktató kezdeményezésére, Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulójára, három estből álló rendezvénysorozat indult útjára a magyar tanszék, a strasbourgi magyar képviselet és a Párizsi Magyar Intézet közreműködésével. 

Bővebben...

Hét ország írói mutatkoznak be az idei Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Teslában. KKM - Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával október 19. és 22. között zajló Margó a külföldi szerzőkre is fókuszál: fellép a dán Dorthe Nors, akinek Tükör, index, kuplung című regénye a Nemzetközi Man Booker-díj idei rövid, ötös listáján is szerepelt, de megismerheti a közönség Zeruja Salev izraeli, Jaroslav Rudis cseh, Jurij Poljakov orosz, Rosa Liksom finn, valamint Lukasz Orbitowski lengyel szerzőt is

Bővebben...

A Brüsszeli Balassi Intézet a 2017. október 20. és 22. közötti Brussels Fashion Days keretében szervezi meg a Romani Design  belgiumi bemutatkozását. Magyarország első roma divatstúdiójának a Kárpát-medencei motívumrendszerből és a búcsú világából inspirálódott Spring/Summer 2018 HEART kollekcióját a fesztivál nyitóestjén, október 20-án láthatja a közönség. Legújabb kollekciójukban a búcsún keresztül mutatnak rá a magyar és roma kultúra kapcsolatára. Az összeállítás hangulatában és formavilágában a búcsú meseszerű valóságát adja vissza, egyebek között mézeskalács motívumokkal és erős színekkel.

Bővebben...

Látványos fényfestéssel mutatják be Cardiffban a Walesi bárdokat. Október 21-én 19:00-22:00 óra között negyedóránként láthatja a közönség a különleges előadást a cardiffi Saint John the Baptist templom tornyára vetítve. A mozgóképes installáció Arany János születésének bicentenáriuma alkalmából szeretné felhívni a walesi közönség figyelmét a walesi és magyar kultúra egyik legizgalmasabb kapcsolódási pontjára. A ballada új és izgalmas installációját a Glowing Bulbs tervezte.

Bővebben...

Mozi koncertekkel mutatkozik be a Lengyelországi Magyar Kulturális Évadban Szemző Tibor&Takarmánybázis a poznani Ósmego Dnia színházban. A formáció »K« ENGRAVINGS - Murowane Ciastko című előadását október 20-án láthatja a lengyel közönség, október 21-én pedig a Csoma oratórium erre az alkalomra készült változatát mutatják

Bővebben...

ESEMÉNYNAPTÁR


2017
24
Október
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események