Iratkozzon fel hírlevelünkre

Együttműködési megállapodás a Balassi Intézet és Balatonfüred Önkormányzata között.

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. 

A jeles esemény alkalmából együttműködési megállapodást köt a Balassi Intézet és a Balatonfüredi Önkormányzat. A szerződést ünnepélyes keretek között Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója és Bóka István Balatonfüred polgármestere írja alá 2016. január 18-án a füredi Anna Grand Hotelben.

balaton 2

Bóka István, polgármester - Balatonfüredi Önkormányzat | Hammerstein Judit, főigazgató - Balassi Intézet

A dokumentumok ünnepélyes aláírását és kicserélést követően Bóka István, Balatonfüred polgármestere átadja a Balatonfüred Kultúrájáért kitűntetést Pálffy Károly festőművész részére, majd ünnepi beszédet mond Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója. Végezetül a Trio a’la Kodály zenekar ad koncertet Kodály Zoltán népzenei gyűjtéseiből válogatva, jazz feldolgozásban.

A Balassi Intézet alapvető célkitűzése, hogy értékorientált országképet közvetítsen, az egységes és egyetemes magyar kultúrát minél szélesebb körben mutassa be szerte a világon. Ennek érdekében az Intézet a magyar kulturális élet szereplőivel is széles körben együttműködik.

A Balaton kulturális fővárosaként is emlegetett Balatonfüred és a Balassi Intézet között most születő stratégiai megállapodás a város és az Intézet idegenforgalmi és kulturális együttműködését kívánja elősegíteni a 2016-os esztendőben. A keret-megállapodás értelmében lehetőség nyílik, hogy a felek egymást erősítve pályázzanak hazai és nemzetközi programokra, együttesen jelenjenek meg bel- és külföldi turisztikai vásárokon, bemutatókon, fesztiválokon.

Az együttműködés első fontos mérföldköve a Tajpeji Nemzetközi Könyvvásár lesz 2016. február 16. és 21. között, ahol Magyarország díszvendégként mutatkozik be. A magyar stand koncepciója ugyanis a Budapest, 1956, Benyovszky Móricz, Petőfi Sándor és a Balaton hívó szó köré épül, melynek köszönhetően a vásár látogatói megismerkedhetnek a magyar tengerrel, különös tekintettel Balatonfüreddel is.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események