Iratkozzon fel hírlevelünkre

TELTHÁZ ELŐTT MUTATTÁK BE A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐT VARASDON A HORVÁT NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A varasdi Horvát Nemzeti Színházban léptek fel a Budapesti Opererettszínház szólistái - Lukács Anita, Kékkovács Mara, Szabó Dávid és Vadász Zsolt - 2016. január 22-én. A Csárdáskirálynő legnépszerűbb dalai című kamaraturné negyedik állomásán ismét zsúfolásig telt meg a nézőtér, a darab végén pedig szűnni nem akaró vastapssal kért további ráadást a közönség.

A rendezvényt Magyar József, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitotta meg, aki köszöntő beszédében bemutatta a magyar operett és ezen belül is Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című darabjának történelmi előzményeit, zenetörténeti sikereit. A darab töretlen népszerűsége többek között a könnyed, fülbemászó, ugyanakkor az opera műfajára jellemző igényességgel megírt melódiáknak, a magyar nyelv zeneiségének és a humorral átszőtt történetnek is köszönhető. 

A Magyar Operettet, mint a színházi műfaj Hungarikumát erősíti, hogy Plácido Domingótól Anna Netrebkóig a világ legnagyobb operaénekesei repertoárjukon szerepeltetik a magyar sikeroperettek leghíresebb áriáit és duettjeit.

A hatvanperces műsorban A Csárdáskirálynő legismertebb dallamai csendültek fel. Minden egyes dalt hatalmas tapssal hálált meg a közönség. Különösen sikert aratott, amikor Szabó Dávid, mint Bóni gróf a "Jaj, cica...” című örökzöld sláger előadása közben táncra kérte fel a nagykövetség első beosztottját, Győrei Anitát.

A Csárdáskirálynő fináléját követően a közönség tapsviharral követelte a ráadást, ami ez esetben Kálmán Imre Marica grófnőjéből a Szép város Varasdin... című, német nyelvű dalbetétje volt. A közönség hangos „bravo” kiáltásokkal és vastapssal fejezte ki tetszését a városukat ért megtiszteltetésért.
<p>

</p>

 

A Csárdáskirálynő kamara turné következő állomása Brüsszel, ahol 2016. február 8-án láthatják a darabot a magyar operett kedvelői.

A programot az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, a Pentaton Koncert és Művészügynökség Kft., valamint a Budapesti Operettszínház támogatta.

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
27
Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események