Iratkozzon fel hírlevelünkre

Negyedik alkalommal rendezi meg a Balassi Intézet a Hungarológiai és Információtechnológiai Konferenciáját.

A Balassi Intézet a Bethlen Gábor Alap támogatásával 2016. február 18. és 21. között negyedik alkalommal rendezi meg Hungarológiai és Információtechnológiai konferenciáját. 

A kétnapos rendezvény a nyugati diaszpórában és Kárpát-medencei szórványban működő hétvégi magyar iskolák tanárainak egyik legfontosabb szakmai fóruma és továbbképzési lehetősége.

A Balassi Intézetnek egyik legfontosabb vállalt feladata a külhoni önkéntes pedagógusok szakmai támogatása és a szinergiák mentén történő kapcsolattartásuk elősegítése. 

Az Intézet 2011 óta rendszeresen tart magyarországi és külföldi továbbképzéseket az oktatási kérdések közös megvitatására, az összetartozás tudatának erősítésére.

Negyven önkéntes pedagógus a világ több, mint húsz országából

A szervezők idén is pályázatot hirdettek a Kárpát-medencei szórványban és a nyugati diaszpórában működő magyar iskolák tanárai részére, amelynek keretében a nyertes pedagógusok ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen. A kiválasztott 40 önkéntes pedagógus Angliából, Ausztráliából, Romániából, Hollandiából, Kanadából, Lengyelországból, Németországból, Ukrajnából, Finnországból, Dániából, Törökországból, Írországból, Franciaországból, Ausztriából, Csehországból, Szerbiából, Izraelből, Dániából, Svájcból, Szlovéniából és az Egyesült Államokból utazik majd haza a közös munka kedvéért.

meseljnekem 200Fókuszban a XXI. századi elvárásoknak megfelelő tananyagok, a motiváció és a médiahasználat

Az idei találkozó előadásain és műhelymunkáin foglalkozni fognak a XXI. századi elvárásoknak megfelelő tananyagok kiválasztásával, a diákok motiválásával, illetve a drámapedagógiai módszerek és a média újszerű felhasználásával az oktatásban. 

Szó lesz továbbá a Balassi-füzetek 2015-ben megjelent negyedik és ötödik kötetéről, melyek kifejezetten a hétvégi iskolákban tanuló diákok részére készültek.

A negyedik kötet (Mesélj nekem!) a magyar népmesék világába kalauzolja az olvasókat, szorosan kapcsolódva a Kecskemétfilm méltán népszerű mesesorozatához. Szövegértési feladatai mintát is közvetítenek a pedagógusok számára, hozzásegítve őket saját ötleteik minél hatékonyabb megvalósításához. 

Az 5. kötetben (Játssz velünk!) felvonultatott mozgásos nyelvi játékokat pedig műhelymunkák keretében próbálhatják ki a résztvevők.


A hétvégi magyar iskolák pedagógusai önkéntes munkájukkal segítik a külhoni magyar közösségek megmaradását. A Balassi Intézet a Bethlen Gábor Alappal közösen meghirdetett programjain keresztül évek óta támogatja áldozatos munkájukat, törekvéseiket, fórumot biztosítva tapasztalataik átadására. A szoros együttműködés lehetővé teszi az igényeiknek megfelelő tananyagok készítését, továbbképzések szervezését.

Részletes program megnyitása | letöltése - pdf

 

Konferencia Informcitechnolgia Hungarolgia 2016 Balassi Intzet 677

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Magyar Katolikus Misszió | 42, rue Albert Thomas 75010 Paris
2019. okt. 05. - okt. 05.
Bábszínház és bábkészítő workshop
Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség