Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kiadói bemutatkozásokkal, történelmi előadásokkal, borkóstolóval és néptáncbemutatókkal folytatódott a magyar díszvendégség programja 2016. február 17-án a Tajpeji Nemzetközi Könyvvásáron.

A magyar pavilon délelőtti programjainak sorát a FolkEmbassy néptánc bemutatója nyitotta. A zsúfolásig megtelt standon óriási sikert aratott a produkció, a ráadásban pedig a közönség ismét csatlakozhatott az előadókhoz egy közös tánc erejéig.
FolkEmbassy
A folytatásban Pröhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást arról, hogyan élték meg a szabadságukért szintén szenvedélyesen küzdő tajvaniak az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit, és hogyan fejezték ki szolidaritásukat a magyar hősök iránt.

Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója képekkel gazdagon illusztrált prezentációjával mutatta be Magyarország nemzeti örökségét. Kevesen tudnak róla, hogy a magyar történelem Benyovszky Móric alakjában egy rövid időre összefonódott a sziget világával. A híres utazó, ázsiakutató volt az első magyar, aki a szigetre lépett. Élettörténetével és kalandjaival Hóvári János történész, turkológus művelődéstörténeti előadásán keresztül ismerkedhetett meg a közönség.

Délután Weeber Gyula, a Chi Fu European Trading Company alelnöke borkostolón keresztül kalauzolta el a közönséget a magyarországi borkultúrába. A folytatásban három magyar kiadó mutatkozhatott be a vásár szakmai közönségének: Szuba Jolanta a Kossuth kiadót, Érsek Nándor a Scholar kiadót, míg Rosonczy Kovács Mihály a Magyar Naplót mutatta be.

A nap magyar programjait a FolkEmbassy koncertje foglalta keretbe, melyet követően a dunántúli népviseletről, hangszerek, szokásokról és hagyományokról tartott előadást Rosonczy Kovács Mihály, az együttes alapítója. 

Magyarország 2014 óta vesz részt e rangos irodalmi találkozón. A tajvani díszvendég megjelenést csak az első lépésnek tekintjük az ázsiai piac és irodalom feltérképezésére, meghódítására. Az elsődleges cél az, hogy a magyar kiadók a jövőben minél több címmel jelenhessenek meg ezen az izgalmas és sok olvasót elérő piacon. 

A Balassi Intézet Publishing Hungary Programját a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események