Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kiadói bemutatkozásokkal, történelmi előadásokkal, borkóstolóval és néptáncbemutatókkal folytatódott a magyar díszvendégség programja 2016. február 18-án a Tajpeji Nemzetközi Könyvvásáron.

A magyar pavilon délelőtti programját a FolkEmbassy Együttes néptánc bemutatója nyitotta. A zsúfolásig megtelt standon óriási sikert aratott a produkció, a ráadásban pedig a közönség ismét csatlakozhatott az előadókhoz egy közös tánc erejéig.

Mautner Zsofia tajpej 2016
A folytatásban Mautner Zsófia főzéssel és kóstolással egybekötött könyvbemutatót tartott. A Budapest Bites! című könyv tajvani kiadása két különböző boritóval jelent meg a szigetországban, amelyben a tradicionális magyar konyha újragondolt receptjeivel ismerkedhet meg az ázsiai közönség.
Grdos Pter Tajpej
Gárdos Péter világsikerű műve, a Hajnali láz ez év januárban látott napvilágot a Tajvanon. A szerző a Halmos Ádámmal, a Libri kiadó vezetőjével beszélgetett, majd hatalmas érdeklődés mellett dedikált a magyar standon.

Délután Goda Krisztina Szabadság, Szerelem című filmjét vetítették le angol felirattal, majd Weeber Gyula, a Chi Fu European Trading Company alelnöke borkostolón keresztül kalauzolta el a közönséget a magyarországi borkultúrába.

Hóvári János történész, turkológus művelődéstörténeti előadásán ismerkedhettek meg az érdeklődők Magyarország és Ázsia történeti kapcsolatairól. A téma iránti fogékonyságát a tajvaniaknak jól mutatja, hogy A láthatatlan ember után Gárdonyi Géza az Egri csillagok című ifjúsági regénye is megtalálható az idei könyvvásáron.

taipei-0058

A magyar programok sorát az előző napokhoz hasonlóan a FolkEmbassy Együttes koncertje zárta.
A Balassi Intézet Publishing Hungary Programját a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események