Iratkozzon fel hírlevelünkre

A VI. Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonjának a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Belgrád ad otthont 2016. május 25-én 18 órától. Az est során előadások, hangszerbemutatók, koncertek és bórkóstoló várja az érdeklődőket.

A VI. Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonjának a Balassi Intézet - Collegium Hungaricum Belgrád ad otthont 2016. május 25-én 18 órától. A megnyitó és köszöntő után Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő tart előadást angol nyelven a magyar hangszer- és hegedűkészítés hagyományairól. 

Egy hegedűkészítő titkai

A bevezető előadást követően Lakatos László és Popara Nikola előadását hallhatja a közönség Egy hegedűkészítő titkai címmel szerb nyelven. Emellett lesz még hangszerbemutató, valamint a közönség megismerheti Mészáros Tibor és a Biba borászat borait. Az esten fellép Vizeli Máté és Kiss Gy. Ádám, akik Bartók műveket játszanak hegedűn, valamint a Poros zenekar ad koncertet. 


Mesterek útján - Klasszikus kézműves termékek: hegedű és bor

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé, a másik személyességet igénylő szakma pedig a borászoké. A VI. Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig remekművek szólalnak meg kiváló zenészek tolmácsolásában. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben a jelen hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk a Hegedűkészítők Szalonjában.

"Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Fontos a különböző részletek alapos kidolgozása egy tökéletes tárgy megalkotásához, ami az emberi érzékeket próbálja maximálisan kielégíteni. Ezzel a gondolkozással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. Jöjjenek és találják meg a számukra legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek kötetlenül készítőikkel egy finom bor társaságában!"
(Faragó-Thököly Márton)

A program meghívója:
WV667

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események