Iratkozzon fel hírlevelünkre

2016. május 23-án izgalmas kulturális programmal, számos érdeklődő jelenlétében nyitott meg Magyarország Isztambuli Főkonzulátusának új, integrált épülete. 

Dr. Mikola István, a KKM biztonságpolitikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, Kiss Gábor Magyarország ankarai nagykövete, Hendrich Balázs Magyarország isztambuli főkonzulja, illetve Adnan Polat üzletember beszédeivel, tárlatvezetéssel és koncerttel nyílt meg Magyarország új isztambuli külképviselete. 

Az Isztambuli Magyar Intézetet, a Főkonzulátus teljes apparátusát, az Eximbank irodáját, továbbá a kereskedőházak törökországi partnerszervezetét, az ALX-et is magába foglaló épület megnyitóján a felszólalók hangsúlyozták, hogy Törökország és Magyarország kapcsolata és együttműködése régóta kiváló, ennek ékes példája a magyar tervezők és török kivitelezők által 8 hónap alatt befejezett építkezés is.
Reményüket fejezték ki, hogy az új épület még inkább hozzájárul majd a két ország gazdasági, kereskedelmi, turisztikai és kulturális kapcsolatainak erősödéséhez. 

 

Isztambul megnyit 2
A beszédeket követően a vendégek Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnöke tárlatvezetésével tekinthették meg a Kogart Galéria, A mértan harmóniája című kiállítását, mely az intézet galériájában kapott helyet. Ezt követően Pál István Szalonna és bandája az épület auditóriumában kedveskedett egy rövid koncerttel a nagyszámú vendégseregnek.


Isztambul megnyito
A megnyitón részt vett Fazlı Kiliç, Kağıthane kerület polgármestere, Pana Petra, a KKM külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, Szabó Zsolt, a Balassi Intézet koordinációért felelős főigazgató-helyettese, illetve számos török üzletember, közéleti személyiség és helyben élő magyar honfitársunk.

Az Isztambuli Magyar Intézet közel 1500m2-en két kiállító teremmel, könyvtárral,irodákkal, egy 60 fős multifunkciós, a legújabb technikai újdonságokat felvonultató auditóriummal, illetve osztálytermekkel, öltözőkkel, raktárakkal felszerelt, a kor kihívásainak megfelelő, Isztambul egyik dinamikusan fejlődő városrészében lévő épülettel várja ezt követően a magyar kultúra iránt érdeklődő vendégeit.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események