Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – a június 16-19. tartó kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet. 

Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten. A régiós kitekintéssel bíró rendezvénysorozat programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve.

Négynapos esemény - kilenc úszó és vízparti helyszín - összesen hatvan művészeti és urbanisztikai program

A négynapos esemény kilenc úszó és vízparti helyszínén összesen hatvan művészeti és urbanisztikai programot kínál az érdeklődőknek. A fesztivál Nemzetközi irodalmi hajó című programsorozata a Balassi Intézet szakmai segítségével és közreműködésével jött létre.

2016. június 17-19. Dunapest - Nemzetközi irodalmi hajó

Dunának, Oltnak egy a hangja  | Ingyenes

Beszélgetés, felolvasás

Résztvevők: Bartis Attila, Dragomán György, Filip Florian
Moderátor: Szegő János
Mit köt össze a Duna és az Olt? Mennyire közösek a források? Bartis Attila, Dragomán György és Filip Florian beszélgetnek a folyók apropóján hatásokról és hagyományokról, a térség hullámokról.

Indulás: Jászai Mari téri hajóállomás, Ludwig rendezvényhajó

Az Una és a Duna - Irodalom a háború farvizén, ingyenes sétahajózás | Ingyenes

Beszélgetés, felolvasás

Duma egy Una-parti bosnyák és két vajdasági, Duna- és Tisza-parti szerzővel nyugodt és háborgó vizekről.

Bemutatjuk Sirbik St. Euphemiáját, Faruk Šehićtől Az Una regényét és Danyi Zoltán Dögeltakarítóját, evezünk a Balkán vizein.

"A St. Euphemia egyik fejezetéből Igor és Ivan Buharov rendezett kisjátékfilmet Molytej címmel. A kilenc perces alkotást élő zene kíséri majd a helyszínen Brestyánszki Bernadett (cselló) és Sirbik Attila (szaxofon) előadásában."


Résztvevők: Danyi Zoltán, Sirbik Attila, Faruk Sehic
Moderátor: Radics Viktória

2016. június 19. 

Sodrásban - Slam Poetry | Ingyenes


A Fekete-tengerig 2850 km-t tesz meg a Duna, nyelveken, kultúrákon átfolyva hordja a szavakat a Fekete-erdő patakocskáitól.

A műsorban fellép Bohdan Piasecki (PL), valamint Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf (Színész Bob), Kemény Zsófi , Pion István és Simon Márton, valamint az Amoeba zenekar.

Dunapest

A rendezők szándéka, hogy fontos kortárs alkotókat mutassanak be és új együttműködéseket indítsanak el, miközben a Dunára és a városlakók folyóval való kapcsolatára irányítják a figyelmet: a koncertek, színházi előadások, képzőművészeti bemutatók, irodalmi felolvasások, filmvetítések mellett az amatőr hajóépítő workshoptól kezdve, a város és víz kapcsolatát feszegető szakmai beszélgetésen át a Dunát és a kapcsolódó városrészeket felfedező tematikus városi sétákig terjed a fesztivál urbanisztikai vetülete. A szervezők és a főváros célja, hogy közvetlenebb módon hívják fel a figyelmet közös értékeinkre, és arra buzdítanak, hogy gondolkozzunk közösen Budapestről, fedezzük fel, használjuk és értékeljük azt az örök természeti és városarculati adottságot, amelyet a Duna közvetít.


Könnyűzene és filmek az A38-on

A könnyűzenei programok többsége az A38 Hajón lesz, ahol fellép többek között az osztrák Dorian Concept Trio, a Mius és Jónás Vera is. Oliver Thomas Johnson, művésznevén Dorian Concept a kortárs európai elektronikus zene egyik vitathatatlan zsenije, első absztrakt downtempo lemezével hatalmas sikert aratott, a második már a Ninja Tune-nál jelent meg. A Mius Álmos Gergely egyszemélyes projektje: különböző énekesekkel, zenészekkel valósítja meg zenei elképzeléseit, első albuma a német Sonar Kollektiv gondozásában nemrég megjelent Eigengrau. A fiatal dalszerző-gitáros-énekesnő, Jónás Vera az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezése: zenei tanulmányai nagy részét a londoni Centre of Contemporary Music-on végezte, évek óta Londonban és Budapesten él és alkot. Jónás Vera Experiment nevű zenekarának első nagylemezét, a Game-et a függetlenek egyik legfontosabb nemzetközi fórumán, az Independent Music Awardson több kategóriában is jelölték.

Az A38-as koncertek után természetesen bulik is lesznek, pénteken a British mood brit zenéire, szombaton Ludmilla, a Dublic ikrek és a Ninjabreakz DJ Krueger születésnapi szettjére táncolhatunk, ráadásul belépődíj nélkül.

A részletes műsor elérhető a dunapest.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook oldalán (facebook.com/dunapest).

Dunapest | Részletes program letöltése .pdf

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
22
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség