Iratkozzon fel hírlevelünkre

Érdemes Magyarországon tanulni, érdemes a Balassi Intézetet választani

Pálinka, csónakázás, én, te, ő, mi, ti, ők

– hétfőn indul a külföldiek számára meghirdetett Balassi Nyári Egyetem –

 

 

2016. július 25-től 35 ország 70 diákja vesz részt négy héten keresztül a Balassi Intézet Nyári Egyetemén. A magyar mint idegen nyelv és hungarológia oktatása terén Magyarországon 60 éve vezető szerepet játszó intézmény nyári programjára német, olasz, török, osztrák, lengyel, japán, bolgár, koreai, észt, francia, görög, finn, indiai, mexikói, orosz, román, tajvani, cseh, kanadai, ausztrál, venezuelai és svéd diákok érkeznek.


A sokéves tapasztalttal rendelkező szervezők szerint a diákok nemcsak amiatt szeretnek a Balassi Nyári Egyetemre jönni, mert Budapest vonzó helyszín számukra, kirándulnak Szentendrére, meglátogatják a Pálinkamúzeumot, fürdenek a Balatonban, hanem azért is, mert elégedettek a kommunikációközpontú, színvonalas magyar órákkal, szívesen írnak akár még házi feladatot is.


A képzés a Gellért-hegyen álló épületben zajlik, ahova a külföldi egyetemek magyar szakos, vagy Közép-Európa iránt érdeklődő egyetemi hallgatói jutottak be ösztöndíjjal, de bárki mást is szívesen látnak, aki intenzív nyelvtanulásra szánta magát a nyáron. A hallgatók között ott találjuk azokat a tengerentúli magyar származású diákokat is, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék.

 

balassi sumuni honl


A kezdők és a középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten állók is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot, tapasztalt tanárok vezetésével. A Károli Gáspár Református Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói a délutáni programokon segítik a nyári egyetem diákjait.


Érdekes nyelvi feladatokkal, a magyar irodalom, történelem, filmművészet, néprajz egyes területeit érintő előadásokkal mutatják be a magyar kultúra egyetemes értékeit. A Balatonhoz, illetve Gödöllőre tervezett kirándulásokon Magyarország más tájaival is megismerkedhetnek - természetesen fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesítve a látogatásokat.


A délutánok, hétvégék minden napján elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásába, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is. A Pálinkamúzeum, a Nemzeti Galéria, az Operaház és a Parlament meglátogatása mellett nem maradhat ki a programból a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta vagy a városligeti csónakázás sem.


Mindenki talál érdeklődésének megfelelő programot a széles kínálatból, hiszen a magyar kultúra szeretete elválaszthatatlan a magyar nyelv szeretetétől; erősítik egymást: a nyelvtudás tökéletesítésével a kultúra újabb rétegei tárulnak fel, amelyek ismét elmélyültebb nyelvtanulásra sarkallnak.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
5
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események