Iratkozzon fel hírlevelünkre

A Balassi – Intézet - Collegium Hungaricum Berlin (CHB) márciusban, Jean-Paul Bourelly vezetésével létrejött, magyar és nemzetközi zenészekből álló kondukciós zenekara 2016. augusztus 27-én a szintén amerikai hegedűművész-karmester-zeneszerző Renée C. Baker vezetésével lép színpadra.

Az est folyamán a Conduction-technika segítségével az ember földi útja követhető végig a születéstől a világgal és önmagunkkal való megismerkedésig. Az est névadója a Nidanakatha, a Buddha születéseit elbeszélő Dzsákata mesék bevezetője. Az irányított improvizáció technikájának köszönhetően az est hallgatósága teljesen egyedi zenei élményben részesül: a hat kiváló zenész és a karmester találkozása megismételhetetlen produkciót eredményez.

A CHB Zenekar erre az alkalomra részben a márciusi első koncert tagjaiból, részben új felkért zenészekből áll. A résztvevők közül három művész magyarországi: Horváth Ottó (harsona), Mándli Endre Vazul (harmonika), valamint Mészáros Ádám (gitár). A márciusi koncertről már ismert Rieko Okuda (billentyűs) mellé Marcello Busato (dob) és Antti Virtaranta (nagybőgő) érkezik. A koncert fontos mérföldkő abban a folyamatban, amely a helyszínre szabott zenei programon keresztül a CHB-t az improvizációs műfaj meghatározó berlini központjaként mutatja meg, új kapcsolódási lehetőséget kínálva a résztvevő magyar művészek számára a nemzetközi művészeti élet e sajátos irányához.

renee baker honlap


Renée C. Baker
Amerikai zenész, zeneszerző, karmester. A kreatív és az avantgárd zene úttörő alakja, a hagyományos és az improvizatív irányzatok ötvözésének közismert irányítója. A chicagói Association for the Advancement of Creative Musicians tagja, a Chicago Modern Orhcestra Project művészeti vezetője. 1987 óta dolgozik együtt a Chicago Sinfoniettával is, amelynek jelenleg vezető hegedűse. Emellett 1991 óta saját együttesével (Ensemble FAQtet) afroamerikai komponisták műveit szólaltatja meg, kompozíciót az utóbbi években például a PianoForte Salon Series részeként, illetve az Umbria Jazz Festival programjában mutatta be.

1 Renee Baker

 

Fellépő zenészek
Marcello Busato – dob
Horváth Ottó – harsona
Mándli Endre Vazul – harmonika
Mészáros Ádám – gitár
Rieko Okuda – billentyűs
Antti Virtaranta – nagybőgő

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
19
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség