Iratkozzon fel hírlevelünkre

Lukas Ligeti munkáival és a modernizmus magyar úttörőjének emléket állító új műve, a Hatás/Összhatás: Lukas Ligeti és a Bauhaus-örökség világpremierjével zárul 2016. augusztus 14-én a Modernity X Hungary Fesztivál New York-ban. 

A fesztivál kiváló magyar művészek sorát vonultatta fel New York-ban az elmúlt hónapokban. Lukas Ligeti estje intenzív művészi párbeszédet ígér a kortárs komolyzene és a Bauhaus, ezzel együtt pedig Moholy-Nagy László öröksége között. A koncert a brooklyni National Sawdustban, a kortárs zene egyik legjelentősebb fellegvárában kerül megrendezésre. A helyszín a szabad zenei értelmezések, művészeti felfedezések és kísérletezések otthona, ahol gyakorló zenészek és zeneszerzők állítják össze a zenei programokat. Lukas Ligeti első önállóan összeállított műsora a Contemporaneous együttessel és a marimba virtuóz Ji Hye Jung-al közösen hangzik el vasárnap este.

Lukas Ligeti neves művészcsaládba született Bécsben, édesapja a világhírű zeneszerző, Ligeti György. Zeneszerzést és ütőhangszeres játékot tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd tanulmányai befejezése után két évig az amerikai Stanford Egyetemen folytatott computer zenei kutatásokat. 1998-ban New York-ba költözött, ahol kialakított egy sajátos stílust, amelyben felfedezhető a kísérleti zene, a jazz, az elektronikus a kortárs klasszikus zene és az afrikai világzene is.

LukasLigetihome-PhotobyChrisWoltmann


A Guggenheim Múzeum 2016. május 27-én nyílt Moholy-Nagy László életmű-kiállításának kísérőprogramjaként a Modernity X Hungary Fesztivál keretében két magyar fotótárlatot is megtekinthettek az érdeklődők a neves Alma Gallery-ben több mint 40 kortárs magyar fotóművész 170 alkotásából. Emellett magyar előadók is meghívást kaptak, hogy koncertet adjanak New York kiemelkedő kulturális helyszínein. A zenei programok közül 2016 nyarának minden kétséget kizáróan az egyik legizgalmasabb kísérleti művészeti programja volt a Guggenheim Múzeum rotundájában ifjabb Kurtág György zenei kísérleti előadása, az Optical Sound.


Az esemény fő támogatói a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Balassi Intézet. A programok koordinációját a Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ, a rendezvényekhez kapcsolódó diplomáciai tevékenységeket pedig a New York-i Főkonzulátus végzi.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
22
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség