Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az Irgalmasság (Misericordia) Szent Éve alkalmából, 2016. október 13. és november 11. között látható a római Angyalvár közelében a MISERICORDIA. Az installáció a Magyar Állam ajándéka Olaszországnak, Rómának, valamint tiszteletadás a Szentszéknek.

A műalkotás 12 db háromdimenziós betű révén illusztrálja a Misericordia (Irgalmasság) szót. A betűkön található képek, a populáris megjelenés mellett mély üzenetet hordoznak. Hátoldalukon a projektben résztvevő magyar és olasz művészek irgalmassággal kapcsolatos reflexiói olvashatóak. A 3 m magas és 1 m széles betűk közel 38 méternyi területet foglalnak el.

Tekintettel arra, hogy a Szent Márton-év egybeesik a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság Évével, az alkotáson megjelenítésre került többek között az 1700 évvel ezelőtt Pannóniában született szent is.
Az installáció különlegessége, hogy a 21. század modern kommunikációs vívmányait és a hozzátartozó interaktív applikációkat felhasználva lehetőséget nyújt a befogadó számára, hogy szerves és aktív részévé válhasson. A Street view - Interaktív Live technológia alkalmazásával a projekt a világ minden pontján látható lesz a közösségi médiafelületeken és az erre elkészített webes oldalakon. A projekthez kapcsolódik a HUG – Tap to donate applikációs adományvonal, mely az 1869-ben alapított Circolo di San Pietro konyhája számára, a rászorulók megsegítésére gyűjt adományokat.

misacordia web


Elérhetőségek:
Honlap: http://www.misericordiaroma.com/
Facebook: https://www.facebook.com/misericordiarome/
Instagram: https://www.instagram.com/misericorida/

 

A rendezvény fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Védnöke a Kultúra Pápai Tanácsa.

Együttműködők: Külgazdasági és Külügyminisztérium – Kulturális és Tudománydiplomáciáért Felelős Államtitkárság; Miniszterelnökség, Nemzetpolitikai Államtitkárság; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; Római Magyar Nagykövetség; Szentszéki Magyar Nagykövetség; Pro Patria Egyesület; Márton Áron Emlékév Bizottság; Waberer’s; ADM Solutions; Ambient Dekor Média.

A projekt megvalósításáért köszönet Róma Fővárosának, a római Jubileumi Technikai Irodának és a Vatikáni Levéltárnak.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események