Iratkozzon fel hírlevelünkre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a Müpa szervezi a Magyar Kulturális Hetet Kína legrangosabb művészeti seregszemléjén, a Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztiválon.2016. november 6. és 12. között bemutatják a CAFe Budapesten nagy sikerrel előadott Bartók-műveket: A kékszakállú herceg várát és A csodálatos mandarint; fellép a Muzsikás Együttes, Baráti Kristóf, Várdai István, Balog József és Roby Lakatos.

 

Kína legrangosabb művészeti fesztiválja, az 1999 óta évente megrendezésre kerülő Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztivál (China Shanghai International Arts Festival) egyik kiemelt vendége ebben az évben Magyarország lesz. Hazánk – Oroszország, Franciaország és Németország után – a negyedik ország, amely kiemelt figyelmet és lehetőséget kap, hogy a fesztiválon bemutathassa kultúráját.


A 2016. november 6. és 12. között megvalósuló Magyar Kulturális Hetet november 6-án, vasárnap Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter felkérésére Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára, illetve Wu Xiaoming, a Sanghaji Kulturális Hivatal igazgatója közösen nyitotta meg ünnepélyes keretek között.
A Kulturális Hét keretében a Müpa olyan programot állított össze, amely a gazdag magyar zenei hagyományokat ötvözi az új, modern irányzatokkal. Az eseménysorozat egyik fénypontja, egyben nyitóprogramja, az idei CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon nagy sikerrel bemutatott két Bartók-mű lesz: A kékszakállú herceg vára című opera, Káel Csaba rendezésében, Bretz Gábor és Szántó Andrea közreműködésével, valamint A csodálatos mandarin című balett Vincze Balázs koreográfiájával, a Pécsi Balett előadásában. Mindkét produkciót a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséri, vezényel Kovács János.

 

 

 

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események