Iratkozzon fel hírlevelünkre

Időpont: 2017. március 8, 20óra 

A kamarazene szeretete késztette a Nemzetközi Magyar Zongoranégyes tagjait az együttes alapítására.

 

Annak ellenére, hogy Európa különböző pontjain élnek, sok közös van bennük:

elsősorban magyarok, nyelvi és zenei vonatkozásban is. Mind odaadóan vesznek részt a tatai "Schiffer Ervin Nemzetközi Merterkurzus" munkájában, fiatal muzsikusokat segítenek tudásuk tökéletesítésében és vezetnek be a kamarazene világába. 

Mind a négyen közel állnak Schiffer Ervinhez, kinek emléke előtt a mai koncerttel tisztelegnek. Kati a felesége, Károly tanulótársa és barátja, Marianna a tatai kurzus szervezője, Gergely pedig Kati növendékeként kezdte pályafutását, mára pedig számos művészeti és pedagógiai rendezvény nélkülözhetetlen résztvevője. 

Mindezek mellett, mind széleskörű, nemzetközi kamarazenei tevékenységet folytatnak: koncerteznek, tanítanak, hangfelvételek őrzik játékukat. 

Szeretettel készültek a mai előadásra.

Sebestyén Katalin /hegedű/ Magyarországon született. A Brüsszeli Királyi Zeneakadémia professzora és vonós tanszakának vezetője.

Tanulmányait az egész világon elismertzenei intézményben, a "Chapelle Musicale Reine Elisabeth"-ben végezte, melynek később tanára is lesz.

A Nemzetközi Erzsébet Hegedűverseny művészeti bizottságának tagja. Zsűritagnak, vendégprofesszornak rendszeresen kéri fel a salzburgi Mozarteum, a "Jong Talent Amsterdam" a hannoveri és lübecki Konzervatórium, az Észak Karolinai Egyetem. Sebestyén Katalin  aktív, koncertező művész, aki TV, rádió felvételeken ad elő szinte valamennyi európai országban és az Egyesült Államokban.

Alapítója és művészeti vezetője a Sebastian Strings Kamarazenekarnak, a Haydn Quartetnek és a Contrasts Együttesnek. Ezen együttesek tagjaként több lemezt vett fel.

Kóta Gergely /hegedű, brácsa/ korai diákéveit szülőföldjén, Magyarországon töltötte. Miután a zenei pályát választotta, felvétet nyert a Brüsszeli Királyi Zeneakadémiára, Sebestyén Katalin osztályába, ahol hegedű- kamaraművészi és tanári diplomát szerzett. Gergely a CoryFeye vonósnégyes tagja. Az együttes a nagy hírű Artemis Quartett irányítása alatt vett részt a "Chapelle Musicale Reine Elisabeth" kamarazene programjában. Ezt követően a francia "ProQuartet" szervezet kurzusainak köszönhetően a világ vezető kamaramuzsikusaival találkozhattak, gyakorolhattak.

Számos jelentős zenei fesztiválon, valamint belgiumi koncert pódiumon léptek fel, koncertjeiket a "KLARA" és a "Musiq3" belga klasszikus zenei rádiócsatornák sugározzák. Francia, svájci, német és magyar zenei fesztiválok rendszeres fellépő művészei. Gergely örömmel osztja meg tudását a legifjabb zenésznemzedék tagjaival is: koncertmesteri pozíciót élvez a "Brussels Youth Symphony Orchestra" élén, valamint kamarazenét tanít a Watermael-Boitsfort-i zeneiskolában. 

Botvay Károly Kossuth- és Liszt díjas gordonkaművész, "professor emeritus" a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Karrierjének korai szakaszában a "Bartók" és "Végh" vonósnégyesekkel koncertezik, később az "Új Budapest Quartett" tagja, valamint alapítója és művészeti vezetője a  "Budapesti Vonósok"  kamarazenekarnak, mely közel 40 éve működik.

Az öt világrész legjelentősebb koncerttermeiben lépett fel, gyakran tanít nemzetközi kamarazene és cselló kurzusokon. 

Dezső Marianna tanulmányainak befejzése után a Pécsi Egyetemen és a Liszt Ferenc Zeneakadémián, sokoldalú tevékenységet folytat: asszisztens professzor a fent említett intézményekben, valamint pedagógiai szakértő a Tata-Tatabányai régió zeneiskoláinak. Pedagógusként fő célja, hogy fiatal tehetségeknek nyújtson segítséget tanítása, valamint fellépési lehetőségek, versenyen való részvétel biztosítása által. Vezetőként minden lehetőséget kihasznál magas szintű művészeti események, zenei fesztiválok, nemzetközi kurzusok szervezésére.

Előadóként számos európai országban lépett pódiumra: Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Svájcban.

 

Kiváló művészi teljesítményéért és pedagógiai eredményeiért számos kitüntetés mellett a Magyar Köztársaság "Arany Érdemkeresztjét" kapta meg. 

Program:

A. Dvořak: Quatuor avec piano Op.87

   - Allegro con fuoco

  -  Lento

  -  Allegro moderato, grazioso

  -  Allegro ma non troppo 

J. Turina: Quatuor avec piano Op. 67 

  - Lento – Andante mosso

  - Vivo – lento – Vivo

 

 

  - Andante – Allegretto – Allegro molt

 

Helyszín: Magyar Ház - Rue de l'Arbre Bénit 123, 1050 Ixelles

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események