Iratkozzon fel hírlevelünkre

A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad egyik kiemelt programjaként 2017. április 19. és 27. között rendezik meg a Magyar Filmtavaszt Varsóban, Krakkóban és Wrocławban. Az esemény a Varsói Magyar Kulturális Intézet, a Krakkói Főkonzulátus és a Magyar Filmunió szervezésében valósul meg.
Több mint egy évtized után ismét nagyszabású magyar filmszemlét rendeznek Lengyelországban, melynek célja, hogy átfogó képet nyújtson a kortárs alkotásokból. A filmtavaszon bemutatásra kerülő magyar újdonságok között szerepelnek majd az elmúlt időszakban az Oscar-díj, az Arany Glóbusz, az Arany Medve vagy a Kristály Glóbusz elismerésben részesült alkotások is. Egyes vetítések előtt a közönség megismerheti a filmek rendezőit, színészeit, producereit. Az eseményen jelen lesz Fekete Ibolya az Anyám és más futóbolondok a családból című film rendezője. Hajdu Szabolcs rendező és Török-Illyés Orsolya színművésznő az Ernelláék Farkaséknál című filmjük vetítésén vesznek részt, Sopsits Árpád rendezővel A martfűi rém bemutatójón találkozhatnak a nézők. Morcsányi Géza a Testről és lélekről főszereplője is ellátogat a fesztiválra.
A kortárs alkotások mellett két klasszikus szerepel a programban. A Makk Károly rendezte Egymásra nézve című film bemutatóján és az azt követő közönségtalálkozón a rendezőn kívül részt vesz a két lengyel főszereplő, Szapołowska Grażyna és Jankowska-Cieślak Jadwiga. A Lengyelországban nagy sikert aratott Macskafogó új fordításban kerül vászonra.
A program a magyar filmművészet sokszínűségét tükrözi, melyben nagyjátékfilmek, animációs filmek, valamint kisjátékfilmek is szerepelnek. A rendezvény kurátora Muszatics Péter.

Nagyjátékfilmek:
Hajdu Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál
Nemes László: Saul fia
Sopsits Árpád: A martfűi rém
Till Attila: Tiszta szívvel
Fazekas Csaba: Swing
Fekete Ibolya: Anyám és más futóbolondok a családból
Ujj Mészáros Károly: Liza, a rókatündér
Zomborácz Virág: Utóélet
Tiszeker Dániel: #sohavégetnemérős

Klasszikus:
Makk Károly: Egymásra nézve

Animációs blokk:
Bucsi Réka: Symphony Nr. 42
Bucsi Réka: Love
Andrasev Nadja: A nyalintás nesze
Kreif Zsuzsanna: Limbo Limbo Travel
Kopasz Milán: Beyond
Takács Anikó: Cosmic Jacuzzi
Bognár Éva: Hugo Bumfeldt
Ternovszky Béla: Macskafogó

Kisjátékfilmek:
Visky Ábel: Játszótársak
Deák Kristóf: Mindenki
Hartung Attila: Mindig csak
Kis Hajni: Szép alak
Brauner Máté: Előbb adtam

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események