Iratkozzon fel hírlevelünkre

 

 

Magyar komolyzenei klasszikusok Moszkvában

 

 

 

Komolyzenei hangversenysorozatot indít útjára idén ősszel a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet a világhírű Csajkovszkij Konzervatóriumban. A bérletet váltók október 13-án első alkalommal hallgathatják meg Oroszországban Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, novemberben fellép Baráti Kristóf Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, december 8-án pedig a nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes: Falvay Attila, Bangó Ferenc, Fejérvári János, Éder György is.

 

Moszkvai Magyar Kulturális Intézet tavaly már három nagy sikerű telt házas előadást szervezett a Csajkovszkij Konzervatóriumban. Év elején a 100 éves a Csárdáskirálynő kamaraturné aratott fergeteges sikert az 1700 fős nagy teremben, júniusban Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész adott lenyűgöző koncertet a Rahmanyinov-koncertteremben, végül pedig Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című operáját hallhatta meg a moszkvai közönség Sass Sylvia és növendékei előadásában. Az idei magyar klasszikus zenei hangversenysorozatot a Csajkovszkij Konzervatóriummal együttműködésben szervezi a moszkvai magyar intézet.

– Őszi komolyzenei programunk Kodály Zoltán zeneszerző emléke előtt is tiszteleg. A Kodály-emlékévben további rendezvényeket is szervez az Intézet: fellép az UniCum Laude együttes; a Győri Balett Nyizsnij Novgorodban; valamint egy a Kodály életét bemutató kiállítást is megtekinthet a közönség a Csajkovszkij Konzervatóriumban – mondta Hegyi Anita, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatója. A komolyzenei program fő támogatója az MVM Group. A rendezvény partnere a Richter Gedeon Zrt.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
18
November
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események