Iratkozzon fel hírlevelünkre

 

 

Érdeklődés övezte a magyar standot az idei Frankfurti Könyvvásáron

 

 

Felkeltette a közönség érdeklődését a kassáki modernizmus jegyében készült, megújult magyar stand a Frankfurti Könyvvásáron. A magyar irodalom megjelenését a KKM – Balassi Intézet Publishing Hungary programja, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közösen finanszírozta. Az idén 130 négyzetméteres standon több mint félezer magyar és idegen nyelvű könyvet, köztük számos német szépirodalmi kiadványt tekinthetett meg a közönség.

 

Az október 14-i magyar programok keretében Térey János Átkelés Budapesten című művét a kötet fordítója Wilhelm Droste mutatta be a szerző jelenlétében. A könyv várhatóan 2018 tavaszán jelenik meg az Arco kiadónál. Kiss Tibor Noéval Aludnod kellene (Stumme Wiesen, Nischen) című könyvéről Julia Schröder újságíró beszélgetett. Bartis Attila A vége (Das Ende) című regénye nemrég jelent meg a Suhrkamp kiadónál, a szerzőt Jörg Magenau faggatta. Szőcs Petra Dán púder (Das Dänische Puder, Edition Solitude) című verses kötetének bemutatására az írónő távollétében Kalász Orsolya és Zádor Éva vállalkozott.

 

 

A 2016-ban elhunyt, Németországban méltán híres Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló (Bauchspeicheldrüsentagebuch, Hanser) című kötetéről ugyancsak Jörg Magenau mondta el gondolatait, a műből Carlo Benz színész olvasott fel. A könyvvásár meghívására Bán Zsófia, Nádas Péter és Dalos György is jelen volt Frankfurtban, utóbbi két író megjelent könyvét (Világló részletek/Aufleuchtende Details, Hanser; Az utolsó cár/Der letzte Zar, C. H. Beck) a vásár leglátogatottabb helyszínén (das blaue sofa) mutatták be.
Az Arany János-bicentenárum alkalmából Wilhelm Drose friss fordításában elkészültv erseit hallhatták az érdeklődők. A fordítóval Péterfy Gergely író beszélgetett. A standon fellépett a Window zenekar, amely neo soul zenéjével szórakoztatta a közönséget.

 

 

 

 

fotó: Alexander C. Stenzel

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események