Iratkozzon fel hírlevelünkre

 

 

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Rajkó a Lengyelországi Magyar Kulturális Évadban

 

 

 

Hat lengyelországi városban, teltházas fellépéseken aratott fergeteges sikert a Rajkó Művészegyüttes október közepén a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében nemrég lezajlott turnéján. Az együttes a Kodály-emlékév tiszteletére összeállított műsorával Újszandecben, Krakkóban, Slupskban, Lesznóban, Torunban és Szczecinben lépett fel. A lengyel közönség mindenütt állva tapsolta meg az előadásokat, amelyek a klasszikus műveken túl ízelítőt adtak a virtuóz cigányzene hangzásvilágából is.

 

 

 

 

A napokban ért véget a Rajkó Művészegyüttes hatállomásos lengyelországi koncertkörútja. Az idén 65 éves, UNESCO-díjas, számos kitüntetéssel büszkélkedő zenekar a Kodály-emlékév tiszteletére összeállított műsorral lépett színpadra Újszandecben, Krakkóban, Slupskban, Lesznóban, Torunban és Szczecinben, a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad keretében.

 

 

 

A programban Kodály művei közül felcsendült a Kállai Kettős, a Háry-toborzó és a Galántai táncok is, de a klasszikus műveken kívül az együttes ízelítőt adott a virtuóz magyar cigányzene jellemző hangzásvilágból is. A vendégszereplés második állomásaként a magyarországi cigányzene több évszázados múltját bemutató Húzd rá, cigány! című kiállítás megnyitóján lépett fel a Rajkó a krakkói Galícia Múzeumban, majd pedig az északnyugati lengyel régióban öregbítették a magyar kultúra jó hírét. Ezeken az állomásokon is ovációval ünnepelte a közönség az előadásokat, amelyek ráadásában már lengyel zeneszámok is szerepeltek.

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események