Iratkozzon fel hírlevelünkre

Szakrális művészeti hetek kezdődtek Stuttgartban

 

Nádler István festőművész március 19-én nyílt kiállításával folytatódott a Stuttgarti Magyar Intézet napokban indult, legújabb kulturális rendezvénysorozata, amelynek keretében a szakralitás képzőművészeti, zenei, kulturális és művészeti oktatásban betöltött szerepét járják körül az alkotók. A május középig tartó, kiállításokkal, koncertekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel színesett programok a művészetek és a vallás, vagy a vallás és a társadalom gazdag hagyományait mutatják be magyar képzőművészeti és zenei alkotásokon keresztül.

Hitről és társadalomról, művészetek és vallás viszonyáról rendezett pódiumbeszélgetéssel indult útjára március 14-én a Stuttgarti Magyar Intézet legújabb kulturális rendezvénysorozata, majd március 18-án a historikus régizenét a kortárs elektronikus zenével ötvöző magyar Mandel Ensemble Hildegard von Bingen műveit szólaltatta meg Stuttgart legnagyobb katolikus dómjában.

A programok Nádler István március 19-én nyílt kiállításával folytatódtak: a festőművész Stuttgartban most bemutatott alkotásait egy olyan korábbi előadás inspirálta, amelyben Esterházy Péter szövegeivel mutatták be Haydn A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művét. A festőművész hét tablóból álló sorozata a zene, a szöveg és a kép egységét megteremtve, a hét szót tanításként értelmezve született meg.

Hegyi Gábor festőművész április közepén nyíló kiállításával folytatódik a képzőművészeti programok sora, majd május közepén a XXI. századi szakrális művészeti tanulmányokról esik szó egy műhelybeszélgetésen és a Pécsi Tudományegyetem keresztény szakrális művészeti specializációján született legjobb alkotásokat is megismerheti a közönség a Stuttgarti Magyar Intézetben nyíló tárlaton.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
27
Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események