Iratkozzon fel hírlevelünkre

 

Idén először vendégszerepelt magyar zenekar a stuttgarti Lab-fesztiválon, a nagymúltú Laboratorium Világ- és Jazz Zenei Központ, valamint a Stuttgarti Kulturális Intézet első közös projektjének keretében.

Bővebben...

 

Magyar és spanyol borászatok emblematikus épületein keresztül mutatta be a bor és építészet kapcsolatát a Madridi Magyar Nagykövetség, a Spanyol Borászati Szövetség és a Madridi Építész Kamara közösen rendezvénye június 21-én. A Bor és építészet címmel rendezett kerekasztal-beszélgetés és az azt követő borkóstoló a Victor Vasarely – az Op Art születése című kiállítás kísérőrendezvényeként várta az érdeklődőket a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumba.

Bővebben...

 

Tizenkét magyar filmet vetítenek a következő két hétben São Paulóban a brazil nemzeti filmarchívum épületében. A június 21. és július 1. között zajló seregszemlén a klasszikus magyar alkotásoktól a legutóbbi filmsikerekig láthat válogatást a brazil közönség.

Bővebben...

 

Évadzáró fesztivál kezdődött a Római Magyar Akadémián június 20-án. Az Capsula del tempo/Időkapszula című háromnapos rendezvénysorozat a Bőröm alatt viszlek haza című alkotói pályázat nyerteseinek fellépésével kezdődött: Kézdy Lucát (hegedű) és Tóth Evelint (ének) hallhatta a közönség; az esten közreműködött Anselmo de Filippis és Maria Laura Caselli. A programok a Bajdázó együttes világzenei koncertjével folytatódnak, a római Festa Europea della Musica / A zene európai ünnepe című rendezvénysorozat részeként.

Bővebben...

 

Megszínesített napfény címmel június 19-én megnyílt a XX. század legnagyobb magyar üvegfestőjének és mozaikművészének kiállítása a brüsszeli Balassi Intézetben. A KKM-Balassi Intézet tárlata felnagyított fotók, eredeti vázlatok és fényképek segítségével ad átfogó képet Róth Miksa sokrétű munkásságáról, valamint bemutatja az életpálya főbb szakaszait és kiemelkedő alkotásait.

Bővebben...

 

Krizbai Alex-Sándor alkotásaiból nyílik kiállítás június 19-én az Isztambuli Magyar Intézetben. Az alkotó nagy sikerű ankarai bemutatkozását követően szeptember középig az isztambuli közönség is megtekintheti a kortárs magyar festőművész szürrealista-realista-nonfiguratív képeit.

Bővebben...

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
4
Január
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár
2020. jan. 25. - márc. 18.
Tündérszó Meseíró Pályázat