Iratkozzon fel hírlevelünkre

Göteborgi Könyvvásár 2015.

A Göteborgi Könyvvásár Európa egyik legfontosabb vására, melyen a tavalyi évben 3254 programot rendeztek 822 kiállító és mintegy 100 ezer látogató részvételével. Az eseményről 1352 akkreditált újságíró tudósított. 2015-ben – Románia és Brazília után – Magyarországot kérték fel a szervezők a vásár díszvendégének.

Magyarország már negyedik alkalommal vesz részt a göteborgi vásáron, ezúttal 162 nm-es standon fogadja a látogatókat, melyen az elmúlt években megjelent, valamint a vásárra frissen megjelenő kortárs és klasszikus szerzők, mint például Esterházy Péter, Kertész Imre, Kiss Judit Ágnes, Kosztolányi Dezső, Krasznahorkai László, Krusovszky Dénes, Szerb Antal, Tóth Krisztina vagy Varró Dániel svéd nyelvű kötetei mellett magyar, illetve angol nyelvű szépirodalmi és ismeretterjesztő művek is megtalálhatóak lesznek. 

A részletes program letöltése (pdf): Göteborgi könyvváár - részletes program 2015

1510253 bokm--ssan-2015
Magyar stand - Budapest a hívó szó

A magyar stand dizájnja – a Főváros támogatásával – a Budapest hívószó köré épül, régi és új egymásra rétegződésével igyekszik bemutatni azt a színes és szinte a világ minden pontján vonzó turisztikai célpontnak számító metropoliszt, amely a svédeknek is elsőként jut eszükbe Magyarország kapcsán.

Négynap alatt közel hetven különböző program

A Balassi Intézet Publishing Hungary programja által szervezett rendezvénysorozat mintegy hetven különböző eseményt kínál a szemináriumi különtermekben rendezett szakmai kerekasztal-beszélgetésektől kezdve a különböző tematikus színpadokon (gyerek- és ifjúsági színpad, Balaton-színpad, vitaszínpad) történő bemutatkozásokon át egészen a magyar standon rendezett bemutatókig, dedikálásokig vagy gyerekfoglalkozásokig.

Az irodalmi megjelenésen túl kiállítások, zenei programok, illetve filmvetítések is színesítik a magyar megjelenést. A holokauszt-áldozat, Kinszki Imre fotográfus második világháború előtt készült képei a vásár kiemelt helyszínén lesznek láthatóak, a göteborgi templomokban magyar szerzők műveiből hallgathatnak koncertet az odalátogatók, a vásár és a magyar stand megnyitóján a Budapest Bár zenél majd, ugyancsak ők adnak egész estés koncertet a Bio Roy moziban, ahol ezen túl a Kertész Imre Nobel-díjas regényéből készült filmet, a Sortalanságot és a Szabadság, szerelem című filmalkotást vetítik majd az érdeklődőknek.

A Nobel-díjas, nemrégiben elhunyt svéd költő idézete nemcsak programjainkat fűzi fel közös szálra, de mélységesen humanista látásmódja irányadó lehet mindenki számára. Fontos, hogy ez a látásmód kiemelt szerepet kapjon, hiszen csak ezzel a szemlélettel közelíthet ember az emberhez, csak ezzel a megközelítéssel tehető élhetővé a társadalom, és csak így építhető közös jövő Európában és a globalizálódó, ezért egyre inkább multikulturális világban.

A magyar íródelegáció tagjai:

Berg Judit, Bodor Ádám, Jókai Anna, Jávorszky Béla, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Ladik Katalin, Lipcsey Emőke, Mezey Katalin, Nádasdy Ádám, Szécsi Noémi, Szegedi Katalin, Szkárosi Endre, Szőcs Géza, Tóth Krisztina, Török András, Varró Dániel, Vincze Ferenc.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események