Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hungarian kerítés – filmbemutató

Hungarian kerítés – filmbemutató

Telt ház előtt mutatta be a Balassi Intézet a Smithonian Folklife Festival magyar díszvendégségéről szóló dokumentumfilmet Hungarian kerítés címmel a MOM Kulturális Központban 2014. március 11-én, kedd este. A vetítés előtt beszédet mondott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója.

20140311 Hungarian Kerites Navracsics Tibor Balassi Intezet

Dr. Navracsics Tibor köszöntőbeszédet mond | Fotó: Burger Zsolt

Úgy gondolom, hogy egy olyan Magyarországot tudtunk bemutatni Washingtonban, amely legalább olyan színes és legalább olyan modern, mint maga az Egyesült Államok. Emellett meg tudtuk mutatni, hogy minden olyan sztereotípia, felületes legyintés, amely ezzel a térséggel, nemzetekkel és nemzetiségekkel kapcsolatos, az végzetes hiba – hangoztatta a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a filmbemutatón. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója a film vetítése előtt hangsúlyozta, hogy Magyarország díszvendégsége a magyar kulturális diplomáciában és a washingtoni magyar jelenlétben egyaránt mérföldkőnek számított.

A csaknem százperces dokumentumfilm Kresmery Dániel rendezésében egy történet keretében meséli el a nézőknek a fesztivál eseményeit, és a film eszköztárának segítségével megpróbálja megragadni azt az összefogást, amely a program során a magyarországi intézmények, a magyar fellépők csapata, a magyar és amerikai partnerek, illetve az amerikai magyarság között létrejött. Magyarország 2013. június 26. és július 7. között első alkalommal vett részt díszvendégként a Smithsonian Folklife Festivalon. A szabadtéri népművészeti és hagyományőrző seregszemlén a magyar programokat a Balassi Intézet koordinálta. A színes és gazdag programkínálat lehetőséget nyújtott a látogatók számára, hogy interaktív módon ismerhessék meg a magyar zene, tánc, kézművesség és gasztronómia jellegzetességeit.

A National Mallon megrendezett fesztiválra 1,2 millióan látogattak el, a média nyilvánossága pedig több mint 40 millió embert ért el. A Hungarian Kerítés című filmet legközelebb az Országos Táncháztalálkozón vetítik le március végén.

 

Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...
Hungarian kerít...

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események