Iratkozzon fel hírlevelünkre

Elbűvölte Londont a BFZ

A programban Brahms Tragikus nyitánya, Lalo Spanyol szimfóniája és Rimszkij-Korszakov Seherezádé c. darabja szerepelt. A közönség vastapssal ünnepelte a kiváló magyar zenekart, a hegedűszólista Renaud Capuçon-t és a mindig energikus és mindig új koncepciókkal jelentkező Fischer Ivánt. A koncert végén a zenekar egy ráadásdarabbal is megörvendeztette a közönséget – Dohnányi Ernőtől játszottak egy rövid darabot.

 

A koncert után a British Friends of the Budapest Festival Orchestra (BFO BFO) meghívására Dr. Pászthy Bea a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója részt vett a társaság állófogadásán. Pászthy Bea találkozott Fischer Iván karnaggyal és a zenekar egy ifjú és igen tehetséges hegedűművészével, Gulyás Emesével, és megköszönte a csodálatos előadást.

A koncert nem csak a közönséget, de a zenei élet kritikusait is lenyűgözte. A legpatinásabb brit lapok szuperlatívuszokban írtak a koncertről:

Tim Ashley, a The Guardian kritikusa a maximális 5 csillaggal értékelte a koncertet:

„A Budapesti Fesztiválzenekar az egyik legjobb zenekar: kitűnő játékuk kiegészült a tökéletesen kidolgozott hegedű- és hárfaszólókkal, és az előadás minden részletében a legcsodálatosabban megformált és árnyalt volt. Csodákat hallhattunk már a koncert első felében is."

http://www.guardian.co.uk/music/2012/mar/05/budapest-festival-orchestra-fischer-review

 

Anna Picard a The Independent c. napilapban így ír:

„A zenekar legjellemzőbb tulajdonsága – a vonósok intenzív játékán és a fúvósok érzéki interpretációján felül – az, hogy képes minden előzetes elképzelésünket átformálni."

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/classical/reviews/the-turn-of-the-screw-the-mill-newtown-abbey-surrogate-cities-royal-festival-hall-london-budapest-festival-orchestra-royal-festival-hall-london-7554003.html

 

Geoff Brown a The Times c. napilapban is hasonló elragadtatással ír:

„A zenekar hangzása elbűvölő: természetes, ragyogó, energikus, a tökéletesen kiegyensúlyozott Budapest-hangzás, ami olyan jólesően más, mint bármely más nagyzenekaré, amiket már egyfajta személytelen nagyüzemi aura vesz körül. Fischer Iván és zenekara előadásában bármit meghallgatnék – akár egy telefonkönyvet is az ő interpretációjukban!"

http://www.bfz.hu/en/english-budapest-festival-orchestra-at-festival-hall

 

Colin Anderson a Classical Source c. internetes szaklapban pedig így értékelte Fischer Iván és a Fesztiválzenekar remek produkcióját:

„Sok minden különleges volt ezen a koncerten, például a csodálatos befejezés, mely valami sejtelmeset, még több mesét sugallt. Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar valami csodával lepett meg minket."

http://www.classicalsource.com/db_control/db_concert_review.php?id=9991

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események