Iratkozzon fel hírlevelünkre

Játékos nyelvi tábor Buenos Airesben

Tetszik a palacsinta, ízlik, vagy szeretjük? A Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK) kétnapos játékos nyelvi táborában hasonló kérdésekre kellett gyorsan válaszolniuk az argentínai magyar származású fiataloknak, ha pontot akartak gyűjteni a szellemi akadályversenyben.

Jól jártak, ha tudták, hol találjuk Pannonhalmát és miről híres; lehet-e csónakázni a Kis-Balatonon, illetve hogy mitől kelnek életre a tűzpiros, szilvakék, koromfekete szavaink. Kicsik és nagyok a korosztályuknak, tudásszintjüknek megfelelő játékos feladatokat oldottak meg, így gazdagítva magyar nyelvtudásukat, fejlesztve Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket.

A helyszín - Fóthy István elnök úr örömére és egyetértésével - ezúttal az argentínai Mindszentynum volt. A fiatalok így megismerhették a Balassi Intézet társult intézeteként működő intézményt is a két nap alatt.

Balassi Intzet Buenos Aires Mindszentynum article

Az első nap végén Magyarországról szóló rövid reklámfilmek segítségével idézhették fel a csoportok a Zrínyi Ifjúsági Körben aznap tanultakat. A Balassi Intézet magyarországi munkatársai nemcsak a tanárképzések során, hanem az iskolai, tábori "terepen" is bemutatták azokat a módszertani fogásokat, amelyekkel hatékonyabbá és érdekesebbé tehető a diaszpórában működő magyaroktatás, a nyelvi megmaradás egyik elengedhetetlen feltétele.

A Zrínyi Ifjúsági Kör tanárai Buenos Airesben minden héten várják a játékos formában magyarul tanulni vágyókat, néptáncoktatással, játékokkal gazdagítva a programot. 

Zaha Alexandra

Zrínyi Ifjúsági Kör iskola-vezetője

Forrás: nemzetiregiszter.hu

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események