Iratkozzon fel hírlevelünkre

Erasmus Nyelvi Kurzus

2013. augusztus 5-e és 30-a között rendezzük egy hónapos magyar nyelvi kurzusunkat, melyen 23, nagyrészt EU-s országokból (német, holland, francia, észt, lengyel, horvát, bolgár, görög, spanyol) érkező diák vesz részt. A hallgatók a kurzus után különböző egyetemek angol nyelvű képzésében fognak részt venni egy, illetve két szemeszteren keresztül. A kurzus célja, hogy felkészítsük őket magyarországi tartózkodásukra, megtanuljanak magyarul kommunikálni olyan szinten, hogy jól érezzék magukat  a mindennapokban, barátkozhassanak magyar hallgatókkal.

A Balassi Intézet évi 14 000 magyarórával a legnagyobb olyan intézmény, ahol külföldiek tanulhatnak magyarul. Az Erasmus intenzív kurzusra érkezett egyetemisták négy héten keresztül 80 órában ismerkednek a magyar nyelvvel és különböző angol nyelvű magyarságismereti előadásokon keresztül a magyar kultúrával az Intézet budapesti központjában. Nyelvünk iránti megtisztelő érdeklődésüket a leghatékonyabb szakmai munkával hálálják meg a tapasztalt tanárok. Érdekes nyelvi feladatokkal, a magyar irodalom, történelem, filmművészet, néprajz egyes területeit érintő előadásokkal mutatjuk be a magyar kultúra teljességét. A Balatonhoz, illetve Szentendrére szervezett kirándulásokon Magyarország más tájaival is megismerkedhetnek - természetesen fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesítve a látogatásokat. 

A délutánok, hétvégék minden napján elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásába, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is. 

A pálinkamúzeum mellett a Nemzeti Galéria impresszionista és posztimpresszionista kiállítása, az Operaház és a Parlament meglátogatása mellett nem maradhat ki a programból a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta, vagy a Gellérthegy fölötti éjszakai égbolt felderítése a csillagvizsgáló munkatársainak segítségével. Az ELTE és a Károli Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói a délutáni programokon segítik a nyári egyetem diákjait.

Mindenki talál érdeklődésének megfelelő programot a széles kínálatból, hiszen a magyar kultúra szeretete elválaszthatatlan a magyar nyelv szeretetétől. Erősítik egymást: a nyelvtudás tökéletesítésével a kultúra újabb rétegei tárulnak fel, amelyek ismét elmélyültebb nyelvtanulásra sarkallnak.

More information:  http://english.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=201

Balassi Intezet Erasmus Nyelvi Kurzus 2013

 

Erasmus 2013

A részletes program letöltése (pdf)

2014 Tél

Balassi Nyári Egyetem - Beszámoló a Közszolgálat Magazinban

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események