Iratkozzon fel hírlevelünkre

Mesélj nekem!

A külföldön élő 7-14 éves magyar származású gyerekeknek készült tananyagunk. Reméljük, hogy szeretni fogják majd azok a diákok, akiknek elsősorban csak családjukkal és barátaikkal van lehetoségük magyarul beszélni.

A magyar nyelvi 
fejlesztést célzó érdekes feladatokat a délutáni és hétvégi magyar iskolák számára készítettük, de ha csak családi körben van lehetoségük arra, hogy a gyerekekkel tanuljanak, akkor is érdemes kiadványainkat használniuk.

meseljnekem 200
A Balassi-füzetek sorozatának Mesélj nekem! című kötete a magyar népmesék világát hozza közel a külhoni magyar gyerekekhez. A népmesék régies szövegét egy kicsit egyszerűsítve igyekeztünk érdekes olvasmánnyá tenni. Azt reméljük, hogy játékos szövegértési gyakorlatainkat is hasznosnak találják majd.

A Kecskeméti rajzfilmstúdióban készült Magyar népmesék rajzfilmsorozat méltán népszerű a diaszpórában élő gyerekek körében ma is, ezért döntöttünk úgy, hogy a sorozat részeihez kapcsolódó tananyagot készítünk. A filmek világa is megelevenedik kötetünkben az ismerős illusztrációk formájában, így egészítve ki az olvasott mese élményét. A tanulás ezzel élvezetesebbé, sokoldalúbbá és hatékonyabbá válik.

A tananyaghoz tartozó tanári kézikönyvet, óravázlatokat és további ötleteket emagyariskola.hu honlapunkon találhatják meg elektronikus formában.

Tudjuk, hogy a külhoni szülők és pedagógusok feladatai olyan sokfélék és annyira egyediek minden egyes hétvégi magyar iskolában, hogy nem kínálhatunk számukra kész megoldásokat. Csupán annyit tehetünk, hogy minden eszközzel igyekszünk támogatni munkájukat. Ők azok, akik vállalják kultúránk átadásának feladatát.

Az ő kezükben van a következő generációk sorsa, mert – Kodály Zoltánt idézve – „kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának”. 
A könyv tanári kézikönyvét és az oktatást megkönnyítő további ötleteket a már megszokott módon, az eMagyarIskola.hu honlapunkon tesszük közzé.

Beleolvasok - A mintaoldalak megtekintése 14-15. oldal | jpeg

Beleolvasok - A mintaoldalak megtekintése 16-17. oldal | jpeg

A sorozat további kötetei: http://www.balassiintezet.hu/hu/kiadvanyok/balassi-fuzetek 

Vásárlás: Famulus Idegen Nyelvű Könyvesbolt

Magyarnyelv-oktatás: http://www.balassiintezet.hu/hu/kepzesek/magyar-nyelvoktatas

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
9
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események